Doi turiști din Brașov, care se abătuseră de la traseul marcat, recuperați în noapte de echipa Salvamont Dâmbovița

Comunicat de presă

Echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita aflata la Baza de salvare montana Pestera a fost alertata in data de 22 ianuarie 2023, in jurul orei 15:40, sa intervina in sprijinul a doi turisti din Brasov.
.
Date fiind conditiile meteo nefavorabile (ninsoare, vant, ceata), stratului nou de zapada depus  si vizibilitatii scazute odata cu lasarea intunericului acestia s-au abatut de la traseul marcat, necesitand interventia prompta a salvatorilor. Echipa de prim raspuns, formata din doi salvatori montani, a pornit catre zona specificata de turisti (muntele Rateiu, Masivul Leaota), alegand cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor si a stratului  de zapada depus, acestia au ajuns la victime in jurul orei 21:00. Ceata deasa si vantul puternic puteau sa fie fatale pentru cei doi turisti daca nu erau gasiti la timp, acestia nu aveau nici o sansa sa supravietuiasca pana dimineata.
.
Actiunea de salvare s-a incheiat la 23:30 cand cei doi impreuna cu salvatomontistii au ajuns la cabana Bratei unde aveau parcat autoturismul. Specificam faptul ca turistii nu aveau afectiuni medicale, erau extenuati, deshidratati si speriati, dar, odata cu vederea salvatorilor, starea lor s-a schimbat in bine. Pe intreg parcursul operatiunii de cautare/salvare, echipa de salvatori a mentinut permanent legatura cu ei.
.
Ii rugam pe turiştii ce doresc sa ajunga în zona montană a județului Dâmbovița, să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor si conditiile meteo. Solicitați cu încredere sprijinul Echipei Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița.

Telefoane utile:
  • Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685
  • Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 ( 0salvamont)
Sef Serviciu:
Deaconescu Stefan Razvan
Telefon: 0726194166

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.