El este Cezar Preda, deputat PNL în Parlamentul ROMÂNIEI: „Cu ce ne-a afectat pe noi că cineva ne spune ce să facem?”

cezar-preda-politicianism-cinic-cred-ca-marea-problema-a-lui-ponta-sau-a-lui-stroe-este-ca-exista-supravietuitori-18471955

Comunicatul imperativ, considerat de mulți români drept umilitor, al Departamentului de Stat al Statelor Unite prin care solicită Parlamentului României să voteze într-un anumit fel pe pachetul legilor justiției filtrează atitudinea celor care ar fi trebuit să se revolte primii.

La București, cu excepția numită Cătălin Predoiu, vocile s-au separat imediat: parlamentari PSD și ALDE au reacționat vehement, considerând inacceptabilă ingerința Departamentului de Stat în treburile interne ale unui stat suveran cum este România, iar PNL, prin vocea președintelui Ludovic Orban, a cântat refrenul: Foarte bine ne face, trebuia să-i pună cineva la punct!

La nivelul județului Dâmbovița, au existat, până acum, 2 reacții de la parlamentari PSD: senatorul Adrian Țuțuianu și deputatul Oana Vlăducă („Nimeni, niciodată, nu poate pune în paranteză dreptul Parlamentului de a legifera, în numele suveranității poporului. Orice presiune, de orice fel, este nepotrivită și nu își găsește logica în această relație”).

Astăzi apare o declarație și din partea PNL – deputatul Cezar Preda. Alăturându-se corului dirijat de Ludovic Orban, Cezar Preda reușește performanța de a emite cel mai revoltător comentariu:

O reacție corectă a unui partener care simte că proiectul lui de securitate la care tu ai aderat, la care te-ai dus tu să fii partener – că nu ne-a obligat nimeni, așa cum ne-am dus și în Uniunea Europeană, – necesită un răspuns adecvat în sensul de a conlucra și de a face în așa fel încât acest spațiu de securitate să se păstreze.

Nu, nu consider (o ingerință gravă – n.r.). V-am explicat și am să vă mai dau un supliment în explicație. Modul în care SUA fac diplomație îl cunosc toate cancelariile din lume. Dacă e partener cu tine, n-o să-și schimbe modul de a face diplomație și de a face comunicate pentru noi, că suntem noi mai mândri decât alții. Acceptăm asta, dar n-o luăm ca pe o umilință. (…) Eu, ca membru PNL, ca deputat PNL nu consider că asta a fost o umilință la adresa României. (…) Cu ce ne-a afectat pe noi că cineva ne spune ce să facem? De ce puneți mai presus comunicatul Statelor Unite cu ce spune un om de pe stradă, care se adresează Parlamentului imperativ, chiar înjurându-l?

Orice comentariu suplimentar devine inutil.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. chiar așa, orice comentariu la acest articol este pierdere de vreme

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.