Fonduri europene: A fost inaugurat Centrul after-school din Raciu (foto)

after-school-raciu (2)

S-a întâmplat astăzi, la Raciu, în prezența președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, a vicepreședintelui Ioan Marinescu, a prefectului Victor Sanda, a senatorului Leonardo Badea și deputatului Ionuț Săvoiu. Lângă ei, Viorica Dăncilă și Claudia Gilia, ambele candidate pe lista de europarlamentare a PSD – UNPR – PC. Gazdă a fost primarul comunei – Vasile Grădinaru.

Centrul after-school din Raciu e un obiectiv din cadrul unui proiect integrat pe fonduri europene, care înseamnă și îmbunătățirea rețelei de drumuri de interes local, rețea de canalizare și stație de epurare și dotare cămin cultural Raciu. Valoarea totală a proiectului mare se ridică la 10.517.795 lei, din care 839.642 lei – valoarea eligibilă a Centrului after-school. Centrul are o capacitate de 65 de persoane și 3 săli de clasă.

Vasile Grădinaru:

Referitor la acest proiect pe 322, aș putea spune că a fost o muncă asiduă, cu nopți nedormite cu frică, și toteauna frică de Dumnezeu. Și am zis să lucrăm cu atenție, că știm și alte comune ce-au pățit. Cu credință, cu suflet bun și o minte sănătoasă, eu zic că am reușit dirijarea tuturor fondurilor pe buget local, guvernamentale și de la Uniunea Europeană să le ducem la bun sfârșit.

Adrian Țuțuianu:

Discutăm astăzi de drumuri, de apă, de canal, de stație de epurare. Înseamnă peste 100 de miliarde de lei care au venit în această localitate, bani pe care nu am fi putut niciodată să-i strângem din taxele și impozitele de la cetățeni. Fără banii europeni am fi rămas undeva în urmă. Sigur, am fi pus mult suflet să facem cu bani de la bugetul statului, dar nu ar fi fost suficient. Vreau să vă spun că, pentru viitor, îl voi sprijini pe domnul primar să finalizăm lucrările de la căminul cultural, (…) voi sprijini construcția unei primării noi, o putem face în următorii doi ani de zile; mă preocupă să începem anul acesta, sper ca în luna mai să începem cei 2,2 km de drum de la Lucieni până-n Raciu și să avem asfalt și pe partea aceea și, sigur, să asfaltăm ceea ce am pietruit, drumul între Raciu și Perșinari.

M-ați sprijinit în 2004 să ajung consilier județean, m-ați sprijinit în 2008 să ajung senator, m-ați sprijinit cu tot sufletul în 2012 să ajung președinte de Consiliu Județean. Sper că și dumneavoastră aveți satisfacția că sunteți sprijiniți în obiectivele pe care le aveți de făcut în localitate.

Viorica Dăncilă:

Vreau să-l felicit cu toată sinceritate pe domnul primar, care a înțeles cât de importante sunt fondurile europene și care a luptat foarte mult, pentru că știu ce înseamnă proiecte pe fonduri europene, pentru a realiza anumite obiective aici, în comuna dumneavoastră.

Trebuie să înțelegem cu toții că fondurile europene sunt singura soluție pentru România. Dar pentru a avea fonduri europene trebuie să avem o echipă la Bruxelles, care să lupte pentru aceste fonduri, o echipă la Bruxelles care să fie atașată comuna noastră, de județul nostru, de țara noastră, o echipă la Bruxelles care să fie mândră că este o echipă din România.

Claudia Gilia:

Poate că vă gândiți: de ce sunt importante aceste alegeri europene, de ce este important Parlamentul European. Iată de ce! Pentru că, datorită ajutorului europarlamentarilor, avem posibilitatea acestor fonduri ca să facem toate aceste obiective pentru comunitate.

Onoare muncii!

after-school-raciu (12)watermarked-foto1 watermarked-foto3 watermarked-foto4 watermarked-foto5 watermarked-foto6 watermarked-foto7 watermarked-foto8 watermarked-foto9 watermarked-foto10 watermarked-foto11

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.