Fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, despre momentul jenant al inspectorului școlar general Adriana Tudose

Fostul ministru al Culturii, deputatul Ionuț Vulpescu a comentat, astăzi, cum a văzut momentul scurt, dar suficient de celebru, al doamnei inspector școlar general al IȘJ Dâmbovița, Adriana Tudose, de la deschiderea anului școlar. Social-democratul consideră că a fost un moment nedorit, contextual și că dnei inspector trebuie să i se acorde susținere pe mai departe:

A fost mai mult un scurt-metraj. Eu zic că dna inspector general are o șansă, cred că ea trebuie creditată. A fost un context și aș fi ipocrit să spun că nu a stârnit ceva discuții. Am vorbit de, probabil, sute de ori în spațiul public. Uneori, am avut și în cadrul conferințelor de presă texte pregătite, lucrurile astea te pot ajuta, uneori, nu e niciun fel de problemă; am vorbit liber în zeci, sute de ocazii. Lucrurile astea se pot întâmpla, oricine poate face greșeli; știți că sunt foarte multe legende și anecdote în jurul oamenilor care nu vorbesc și te întrebi, oare, ei nu vorbesc pentru că nu au ce să spună?! Este preferabil cineva care nu vorbește sau cineva care, sigur, într-un mod imprudent, într-un anumit context, se aventurează.

Este un fragment. Are un drum, este la început de drum, cred că trebuie susținută în continuare. Sigur că este de dorit ca astfel de lucruri să nu se repete, însă importat este proiectul său de management. Important este să demonstreze că este un manager bun, că este în locul potrivit.


Noi credem, în continuare, că soluția este alta, tocmai din cauza funcției și instituției de care facem vorbire: În mod firesc, dna Tudose ar trebui să-și dea demisia ori să fie demisă, dacă mai există un grăunte de respect față de… oricine. Altfel, asumarea, pe mai departe, a acestui personaj și eventualele încercări grotești de a-i găsi scuze vor deveni la fel de revoltătoare ca și numirea, din capul locului, în această funcție.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.