FOTO: Deputatul Ionuț Săvoiu, prezent la dezbaterea care l-a avut drept invitat pe fostul consilier al lui Tony Blair, Lordul Peter Mandelson

forumul progresist social democrat 2

În urmă cu o săptămână, a avut loc la Palatul Parlamentului dezbaterea „Progressive agenda for the future” organizatǎ de Forumul Progresist Social Democrat, eveniment care s-a bucurat de prezența, în calitate de invitat special, Lordului Peter Mandelson, fost vice-premier al Marii Britanii, consilier al lui Tony Blair şi preşedinte onorific Policy Network, unul dintre artizanii mişcării politice New Labor. Au fost prezenți premierul Victor Ponta, deputatul PSD Ana Birchall, organizator al evenimentului şi preşedinte FPSD, Rovana Plumb, preşedinte OFPSD, Remus Pricopie, ministrul Educaţiei Naţionale, Florin Jianu, ministrul pentru IMM-uri, Mihai Sturzu, preşedintele TSD, candidați la alegerile europarlamentare, deputați și senatori.

Din județul Dâmbovița a avut privilegiul de a participa la dezbatere deputatul Ionuț Săvoiu, care s-a și exprimat pe subiect: Forumul Progresist Social Democrat este prima structurǎ ideologicǎ de tip think-thank ataşatǎ unui partid din România, Partidul Social Democrat. Sunt convins cǎ relaţiile pe care le vom dezvolta pe filiera ideologicǎ şi de politici publice cu partenerii noştrii din Occident, cu precǎdere în America şi Marea Britanie, vor fi solide şi de lungǎ duratǎ. Elaborarea de politici publice progresiste conduce la dezvoltarea un nucleu de experţi în economie, muncă, sănătate, educaţie, afaceri europene şi alte domenii extreme de importante pentru funcţionarea unui stat, care are rolul de a susţine creşterea economicǎ, crearea de locuri de muncǎ, atragerea fondurilor europene şi investiţii majore.

Și tot de la Dâmbovița, din moment ce a fost ales parlamentar pe colegiul Târgoviște, a participat la eveniment deputatul Radu Popa.

Alte declarații

Victor Ponta: Este o oportunitate de a avea o discuţie despre ce se întâmplă cu Romania după alegeri, care este viziunea noastră despre ţară, unde vrem sa o ducem. Avem misiunea de a completa uriaşa lipsa din ultimii 9 ani şi jumătate: lipsa unui proiect de ţară.

Lord Peter Mandelson: Îmi doresc ca Victor Ponta să fie acea voce care va vorbi pentru aceste puncte de legătură necesare între statele UE şi care trebuie să aibă loc în cadrul familiei noastre europene, o voce care să vorbească pentru o Europă mai bună şi care face ceea ce trebuie pentru a răspândi prosperitatea pe tot continentul.

Onoare muncii!

Forumul-progresist-social-democrat-Parlament-13.05-5 Forumul-progresist-social-democrat-Parlament-13.05-9 Forumul-progresist-social-democrat-Parlament-13.05-13

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.