FOTO: Palatul Potlogi, aproape de final. Inaugurarea – pe 29 noiembrie!

palatul potlogi (2)

Proiectul european care privește restaurarea și modernizarea Ansamblului Brâncovenesc de la Potlogi se îndreaptă către finalizare. S-a lucrat în ritm susținut, iar stadiul fizic de execuție a ajuns la 97%. Se observă din imagini o transformare totală a locului, care așteaptă momentul festiv al inaugurării, pe 29 noiembrie.

În același timp, și situația decontărilor e foarte bună, președintele CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, anunțând un grad de 95% de acoperire financiară în momentul de față: Sunt bucuros că majoritatea lucrărilor la Palatul de la Potlogi, desfășurate pe proiectul european, sunt finalizate. Ieri am semnat ultima situație de plată, de 5.375.245 lei. Am și trimis-o la ADR Sud Muntenia. Practic, cu această situație, facem decontări de 20.110.000 lei și ne rămân de decontat undeva la 689.000 lei, bani pe care-i vom plăti din bugetul Consiliului Județean și-i vom recupera de la Comisia Europeană. Am preferat să prelungesc contractul până la 31.12.2015, ca să am suficiente garanții că toate lucrările sunt verificate, de calitate, iar cele care sunt necorespunzătoare să poată fi înlocuite.

În același timp cu lucrările pe proiectul european, se realizează și sunt foarte aproape de finalizare (10-12 zile) 2 investiții adiacente: amenajarea pârâului Tudorel, din zona învecinată ansamblului brâncovenesc – prin lucrări de salubrizare, igienizare și construcția unei punți pietonale peste pârâu, respectiv amenajarea unei parcări în zona Ansamblului Brâncovenesc, pe latura din față și zona laterală, pe o suprafață de 1.000 m². Parcarea va deservi atât autoturismele de tonaj mic, cât și autocarele turistice.

Proiectul Palatului Potlogi se derulează prin Programul Operațional Regional și are o valoare totală de 40.795.151,20 lei (inclusiv TVA), din care 26.161.408,57 lei finanțare nerambursabilă. Lucrările au fost o bună perioadă blocate (din cauza rezilierii, în 2013, a contractului inițial de execuție) și reluate în august 2014.

Onoare muncii!

palatul potlogi (1) palatul potlogi (3) palatul potlogi (4) palatul potlogi (5)

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. Viorel Dorneanu says:

    Plecăciune boieri dumneavoastră care făcurăți treabă bună într’u veșnica pomenire!
    FELICITĂRI!

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.