Gabriel Boriga și-a găsit platformă de acțiune publică: Asociația „Împreună pentru Târgoviște”

foto1

S-a întâmplat astăzi convocarea mass-media locale pentru un eveniment la care a participat și fostului primar al municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga. Locația – noul sediu al Asociației „Împreună pentru Târgoviște”, situat pe Centrul Vechi. De altfel, asta era și știrea: Gabriel Boriga a devenit membru al Asociației. Alături de el au stat președintele „Împreună pentru Târgoviște” – Alexandru Gabriel Tudor și alți 2 colegi.

Zice așa Gabriel Boriga cu privire la noul său proiect:

Avem de făcut atât de multe lucruri bune și fapte bune pentru Târgoviște, dacă avem sufletul deschis și dacă avem dorință, cât nu vă închipuiți. Da, recunosc că aveam foarte mult timp liber. Da, recunosc că am foarte multe idei și proiecte. Da, recunosc că Târgoviștea poate mai mult și Târgoviștea merită mai mult și din postura de ONG. Evident, și eu am căutat să mă alătur unor oameni alături de care aș putea să fiu într-o echipă, pentru că niciodată n-am fost un rebel sau un singuratic. Și cred că am găsit o formulă de echipă cu care să facem niște proiecte de care să fim mândri și care să rămână după noi. O să vedeți că, începând chiar din această săptămână, o să demarăm unele din proiectele noastre. O să vedeți că tot ceea ce se va întâmpla aici se va întâmpla din voluntariat, din dragoste și din dorința de a face bine.

Am decis să mă alătur acestei asociații din cel puțin 2 motive. (i) Pentru că fiecare inițiativă menită să aducă prosperitate orașului trebuie susținută, iar faptele bune pentru Târgoviște trebuie să continue cu tot sprijinul posibil, pe care și eu, ca un târgoviștean, ca un cetățean, sper să pot să-l ofer. (ii) Apoi, împreună, cu cât suntem mai mulți, cu atât putem face mai multe fapte bune pentru Târgoviște, pentru ca orașul nostru să fie un oraș mai bun.

Proiectele echipei „Împreună pentru Târgoviște” concretizate, până acum, la nivelul municipiului, sunt 3 la număr: organizarea a 2 spectacole cu Dan Puric („Suflet românesc”) și Horațiu Mălăele („Sunt un orb”), precum și platforma online „Târgoviștea în imagini”, descrisă de Alexandru Gabriel Tudor ca un gest „de igienă pentru oraș”, în sensul promovării tuturor lucrurilor frumoase ale Cetății. Oricum, platforma dura de dinainte de înființarea Asociației.

boriga - impreuna pentru targoviste

Cam atât cu descrierea informației. Îi adăugăm și câteva comentarii, tot pentru igienă:

  • De unde s-a remarcat până acum prin lipsa de remarcare (spectacolele cu Puric și Mălăele sunt insuficiente pentru a intra în conștiința urbei), Asociația va deveni brusc activă după alăturarea lui Gabriel Boriga. E, de altfel, și declarația de intenție a fostului primar, aceea de a mișca lucrurile, de a le impulsiona. Boriga atrage public/publicitate și beneficiul ăsta se va ștampila pe Asociație.
  • Zice Gabriel Boriga că s-a decis să se alăture Asociației „în calitate de târgoviștean și atât”. Noi zicem că arată mai credibilă și mai sinceră expresia dacă e: „în calitate de târgoviștean și de viitor candidat independent la alegerile parțiale anticipate pentru Primăria municipiului Târgoviște”. Și ajungem și la titlul articolului. Înlăturat de la Primărie după condamnarea definitivă la 3 ani de închisoare cu suspendare, Boriga avea și are nevoie de o platformă în dreptul căreia să activeze, să se arate public, să rămână proaspăt în ochii concitadinilor, astfel încât să nu intre în campania pentru reluarea mandatului cu handicap de vizibilitate. A încercat el să rămână în centrul acțiunilor Primăriei imediat după încetarea mandatului, în calitate de consilier al primarului interimar, dar imaginile erau exagerat de nefirești. Da, se folosește util de facebook (apropo, viitorii contracandidați poate se uită cu sprâncenele ridicate la popularitatea pe care o naște Boriga pe rețele), dar nu-i deloc suficient să acoperi demografic Târgoviștea. Așa că-ți trebuie și ceva ca să ieși „în teren”. Acel ceva e ONG-ul ăsta. Cum ar veni, adică, o filosofie civico-electorală.
  • Ultimul comentariu, inofensiv: Sloganul care tapetează sediul Asociației, „Fapte bune pentru Târgoviște”, e același în numele căruia Gabriel Boriga și Florin Popescu apăreau pe bannerele PDL din 2012.

banner boriga - popescu 2012Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.