Gabriel Cioacă, idee fluturată primarilor: ONG de „independenți politic”

Posted by

gabriel cioaca

Fost purtător de cuvânt al PNL Dâmbovița în era Volintiru, Gabriel Cioacă nu lasă deoparte preocupările de ordin politic, măcar la nivel de analiză exterioară. Retras acum 2 luni din partid, pe motiv că „arena” începuse să miroasă a hazna, el împinge astăzi pe scări o idee/sugestie care va ridica mai multe sprâncene. Acum, când încă sunt calde rezultatul și entuziasmul de după prezidențiale (la fel de cald și eșecul), omul le descrie primarilor aleși pe listele PDL și care au ales să intre în PSD o ipoteză de lucru. Adică:

Avand in vedere ca alaturi de PSD, primarii damboviteni, alesi pe listele PDL in 2012, au luat o ditamai teapa, iar PNL a declarat ca nu mai reprimeste traseistii, oricum perioada de transferuri fiind inchisa de perversa ordonanta, cunoscandu-i pe multi dintre demnitarii locali migratori, cu aplecare, mai degraba, in conditii normale, spre politici de dreapta, ma intreb cati dintre ei ar semna o adeziune la un ONG, cu o denumire de genul Asociatia Primarilor Independenti Politic din judetul Dambovita. Era, asa, o idee, pentru localele din 2016…

………………………..

Câteva comentarii:

  • Când vorbește de „ditamai țeapa” pe care și-au luat-o primarii trecuți la PSD, Gabriel Cioacă nu e foarte specific. Dacă se referă, în general, la planurile și așteptările edililor, independente de alegerile prezidențiale, discuția e largă, cu plus și minus. Dacă, însă, are în vedere rezultatul din 16 noiembrie, omul e, mai degrabă, exagerat de entuziast, decât realist. Atunci când au trecut la PSD, respectivii au făcut-o nu pentru că Țuțuianu are părul grizonat sau Daciana picioare lungi sau Băsescu privirea limpede. Au făcut-o, fără să-și forțeze sinapsele, pentru că PSD avea pârghiile executive la nivel de județ și de țară, Consiliul Județean, adică, și Guvernul, pârghii prin intermediul cărora oamenii au intuit varianta concretizării mai multor proiecte administrative în localitățile lor. Unele s-au și întâmplat. Ori, în privința asta, ce s-a petrecut după alegerile prezidențiale, altceva decât nimic?! PSD are, în continuare aceste pârghii. Și Consiliu Județean (până în 2016), și Guvern (până când n-o mai avea). Chit că „tinerii frumoși” din Franța, Germania și Vietnam au întors un eșec pariat într-o victorie spectaculoasă, lucrurile nu s-au schimbat în privința pompelor de bani surselor de finanțare. Adică rațiunea pentru care primarii amintiți au cotit-o stă neatinsă. Până când…
  • Sună generoasă propunerea de titlu: Asociația Primarilor Independenți Politic. Fie și o glumă, e una din alea bune, ținând seama la dependența personajelor.
  • Gabriel Cioacă zice că-i știe pe mulți dintre „migratori” și că aceștia au aplecare spre „politici de dreapta”, „în condiții normale”. Nu știu ce înseamnă condiții normale, dar și eu cunosc pe câțiva și tind să-i dau dreptate omului. Probabil, se referă la faptul că cei mai mulți dintre gospodari au răzbit în viața asta crudă și insuficientă grație unui capitalism sălbatic de să-l predai copiilor la școală. „Mai bine pentru cei mulți” e doar lozinca uitată în campania lui Geoană.
  • Rezumând, adunând și scăzând cele de mai sus, ideea lui Cioacă e mai mult un cearceaf de coridă fluturat în fața unui zid de beton, demn să atragă „taurii” amăgiți de mișcări. E ca-n reclamele străine fără subtitrare, într-atât de spectaculoase încât nu știi dacă promovează o mașină sau un polizor unghiular.

Onoare muncii!

P.S: Era să uit partea cu PNL care nu mai primește traseiști. :))))))))))))))))

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.