Gabriel Cioacă, răspuns la neregulile semnalate de Adrian Țuțuianu pe PIDU din micro 6!

gabriel cioaca

Administratorul public al municipiului Târgoviște, Gabriel Cioacă, a răspuns astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, problemelor ridicate de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, cu privire la modul defectuos în care se implementează Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), cu referire directă la lucrările din microraionul 6.

Până să se refere, însă, la problemele invocate, Cioacă a făcut efortul de a-și direcționa trei sferturi din conferința de presă pe acuzații și vorbe „de inimă” la adresa șefului CJD. Spicuim:

Fiindcă s-a făcut vorbire de cele două PIDU-uri, din zona A și din zona B, vreau să vă aduc aminte că, la semnarea contractului de execuție pe micro 6, a existat o opinie spusă cu voce tare de un deputat din Dâmbovița, discutată și de alți deputați, dar nefăcute publice aceste opinii, cum că Adrian Țuțuianu a făcut tot ce i-a stat în putință pentru ca cele două contracte de execuție lucrări pentru PIDU-urile A și B să nu fie semnate. Deci, târgoviștenii trebuie să știe că, dacă ar fi fost după Adrian Țuțuianu, niciodată n-ar fi avut parte de reabilitarea cartierelor micro 6, micro 11, micro 12, cartierul CFR, Aleea Trandafirilor.

Pe ADR Sud-Muntenia, pe POR, în condițiile în care PIDU-urile n-ar fi fost semnate, următorul program finanțabil era Subcarpatica. Sigur, parte din această investiție venea tot către județul Dâmbovița, numai că fondurile se derulau prin Consiliul Județean. Și atunci, sigur că lucrurile astea au o anumită logică.

Domnule Țuțuianu, lăsați-ne să ne desfășurăm activitatea în mod liniștit. Lăsați-ne oamenii să lucreze, astfel încât, la finalul perioadei de implementare, să ne bucurăm cu toții de rezultatul acestor investiții. Așa cum s-au derulat proiectele pe POR, în școli, așa cum ați fost prezent la toate inaugurările și alergați după foarfecă, să tăiați panglica, vă promit că vă vom invita la sfârșitul acestor proiecte să fiți alături de noi, să pozați alături de noi, așa cum vă place, pe niște investiții la care n-ați avut absolut niciun merit.

Întrebați toți viceprimarii de la PSD, care au fost alături de noi, care au intrat în echipa noastră, cum s-au simțit. Și n-o să aveți din partea nimănui vreun alt cuvânt decât de mulțumire pentru modul în care au fost tratați când au venit aici. Pentru că au simțit că fac parte dintr-o echipă.

Întrebați-l pe Cristi Stan dacă are vreo problemă de colaborare cu restul Executivului și, dacă e corect, o să vă spună că nu. Pentru că lucrurile, la nivelul municipiului Târgoviște, se derulează în echipă. Aici nu e un om care controlează tot și dă doar sarcini, așa cum se întâmplă la Consiliul Județean. Aici, oamenii sunt întregi la cap și lucrează așa cum trebuie să lucreze într-o instituție.

Abia după ce s-a „eliberat”, domnul Cioacă a răspuns la chestiunile invocate ca nereguli în modul de implementare a lucrărilor pe zona de micro 6, acolo unde el este manager de proiect:

Nu aveam cunoștință, până la momentul la care am primit acele pretinse deficiențe, că lucrurile ar sta așa cum le prezintă Țuțuianu. Pentru că, oameni buni, petrec 2-3 ore pe zi în șantier, dar ați văzut cum e orașul, e descoperit. Nu poți să fii în fiecare loc, în fiecare minut. Există posibilitatea ca, în anumite zone, lucrurile chiar așa să stea. Dar de-aia avem diriginți de șantier, cu care avem contract și care sunt ochii noștri acolo, de-aia avem personal tehnic, care asta face. Ce-am făcut? Am chemat ISC-ul (n.a. – Inspectoratul de Stat în Construcții) să verifice: „Băi, oameni buni, dacă sunt probleme, așa cum sunt ele reclamate de către certărețul-șef, verificați-le”. Și sunt 2 variante: 1. Dacă, la probe, iese că lucrurile stau așa, atunci nu vă plătim aceste lucrări până când nu remediați deficiențele. (…) 2. Dacă nu stau așa lucrurile, înseamnă că a picat de papagal și cine i le-a dat și-a bătut joc de el. Să vedem ce-o să spună dacă nu stau lucrurile așa. Din ce știu eu, la probele realizate până acum, nu s-a dovedit absolut nimic.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. traseistul cioca comenteaza

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.