HOTĂRÂRE: De la 1 ianuarie 2016, impozite mai mici pentru târgoviștenii din Priseaca și Matei Voievod!

clm

S-a întâmplat astăzi, prin votul majoritar al consilierilor locali PSD – PPDD – independenți, adoptarea proiectului de hotărâre care coboară clasa de impozitare din cartierele Priseaca și Matei Voievod de la B la C. S-a modificat, în acest sens, HCL nr. 254/2007 referitoare la delimitarea zonelor de impozitare. Decizia este îndeplinirea angajamentului pe care primarul interimar, Cristian Stan, și l-a asumat la preluarea mandatului. A vorbit mai întâi de Priseaca, anunțând apoi extinderea demersului.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2016, proprietarii imobilelor din cele 2 cartiere târgoviștene vor plăti mai puțin cu aproximativ 30%, corespunzător clasei de impozitare inferioare. Argumentul care a întemeiat această hotărâre se referă, în principal, la condițiile precare de infrastructură din cele 2 zone.

Dezbaterea din timpul ședinței n-a fost deloc una sterilă, ajungându-se, într-un moment, la un concurs de populism nejustificat. Așa a apărut propunerea de amendament a liberalului Lucian Enache ca impozitele să scadă cu două clase, nu doar una, de la B la D, asemenea târgoviștenilor din cartierul Romlux. Ori, să aliniezi condițiile locuitorilor din Priseaca sau Matei Voievod (mai ales după ce se vor finaliza lucrările demarate recent de municipalitate pe zona de infrastructură rutieră) cu cele din Romlux a părut doar o ambiție de a marca politic demersul inițial. Amendamentul lui Enache a fost supus la vot și respins, proiectul fiind adoptat ulterior în forma inițială, cu voturile consilierilor PSD – PPDD – independenți. PNL a votat împotriva reducerii clasei de impozitare de la B la C!

Iată lista străzilor care beneficiază de hotărârea de astăzi (Anexa 1 – Matei Voievod, Anexa 2 – Priseaca):

priseaca - matei voievod (2)priseaca - matei voievod (1)

Onoare muncii!

 

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.