Leonardo Badea (PSD) le bate obrazul celor care au criticat anunțul măririi a 234.000 de pensii: E irațional și cinic!

watermarked-leonardo-badea-declaratie-politica-pensii

Zice așa senatorul PSD Dâmbovița într-o declarație politică destinată corului Opoziției parlamentare care a huiduit anunțul lui Victor Ponta cum că, după recalculare, 234.000 de pensionari vor primi ceva în plus (63 de lei în medie) de la poștaș:

Într-o țară normală, informația de mai sus ar fi trebuit să beneficieze de salutul sincer al tuturor celor care pretind accesul la guvernare în virtutea bunelor intenții. Cu atât mai mult a surprins atacul concertat al unora pe o măsură evident benefică, amintindu-ne cumva că manipularea nu se epuizează atât de ușor.

Am asistat cu mâhnire la eforturile de a contesta și ridiculiza anunțul premierului și al ministrului Muncii. Pe un ton pe care nu l-am înțeles, cu argumente lipsite de conținut, reprezentanții unor partide parlamentare au oferit o mostră de realitate paralelă. Am fost acuzați de populism electoral, pe de o parte, și de asumarea necinstită a unei creșteri cuvenite, din ce înțeleg eu, fostului Guvern, pe de altă parte. În ambele cazuri, contradicțiile anulează atacul și determină o sincopă de logică.

Mai întâi, pentru că nu pot să-mi închipui resorturile celor care critică o măsură de creștere a pensiilor, invocând fără sens competiția electorală. E irațional și cinic! E ca și cum ți-ai dori necazul unor oameni, în umbra spaimei că nu se adună nimic în contabilitatea politică pe care o gestionezi. E ca și cum ți-ai dori eșecul unui Guvern și, în fapt, al unei țări, doar pentru a puncta momentele electorale din când în când.

Nu mi-aș fi dorit, personal, să reiau adevăruri trecute, dar dacă văd că se face trimitere insistentă la guvernarea trecută, niște lucruri trebuie spuse. Cum ar fi acela că, deși obligație legală, cum i se spune astăzi de către dl Emil Boc și colegii săi, aceștia au refuzat indexarea pensiilor cu inflația, fără argumente, fără explicații. Impozitarea suplimentară a pensiilor „uriașe” de peste 760 de lei nu era tot dorința tristă a fostei guvernări? Anunțul privind tăierea pensiilor cu 15% era asumat, la un moment dat, de fosta guvernare. Sau dramatica reducere a salariilor, pusă în practică de aceeași guvernare, este un lucru foarte bine cunoscut.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.