Liceu tehnic militar la Târgoviște! Declarații Adrian Țuțuianu și Mihai Fifor

fifor (7)

Senatorul Adrian Țuțuianu i-a înaintat astăzi ministrului Apărării Naționale, Mihai Fifor, propunerea înființării unui liceu tehnic militar la Târgoviște, iar ideea a fost imediat acceptatăm mai ales în contextul nevoii de personal calificat în industria de apărare.

Adrian Țuțuianu:

O idee care s-a conturat în discuţia de aici și cred că e foarte bună: să facem o analiză a nevoilor de personal tehnic pe care le are Armata pentru centrele de mentenanţă, să adăugăm nevoile pe care le au cei din industria naţională de apărare şi să înfiinţăm un liceu tehnic militar în Târgovişte, prin preluarea unui liceu tehnologic care, actualmente, are clase civile. În felul acesta dezvoltăm învăţământ militar la Târgovişte, dar şi răspundem nevoii de a avea personal calificat în centrele de mentenanţă şi în industria de apărare autohtonă. (…) Media de vârstă a personalului în industria de apărare este de 54 de ani. Deci, practic, riscăm ca, în 4-5 ani de zile, dacă nu luăm măsuri foarte precise, să rămânem fără personal specializat. 

Mihai Fifor:

Nevoia de forţă de muncă bine calificată este foarte mare şi nu ne referim aici doar la maiştri militari, de pildă, pe care îi şcolarizează în momentul de faţă unităţile de învăţământ ale MApN. Propunerea domnului Ţuţuianu este extrem de binevenită pentru că putem să obţinem într-un liceu militar tehnic acea forţă de muncă necesară, iată, în facilităţi de genul acesta, pentru că intenţia Armatei este să dezvolte în perioada imediat următoare şi celelalte centre de mentenanţă ale MApN şi, desigur, vom avea aceeaşi problemă pe care o avem acum, de a găsi forţă de muncă bine calificată. Pe de altă parte, discutăm de înfiinţarea unui nou liceu, deci o nouă unitate de învăţământ în structura de învăţământ a MApN.

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. lucian enache says:

    „Trecutul” cu „prezentul ” s-au pus de acord. Vom avea un liceu militar la Targoviste. sper ca „viitorul” sa nu ne tradeze!

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.