Lovitură pentru DN 7 Bâldana – Titu / Câștigătorul a renunțat la contract din cauza OUG 114 / Ce urmează

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Sorin Scarlat, a oferit astăzi, la Târgoviște, o veste proastă pentru așteptările acestui județ în privința unuia dintre cele mai importante proiecte de infrastructură: DN 7 Bâldana – Titu. Astfel, câștigătorul desemnat al licitației de execuție ( firma PORR CONSTRUCT SRL, cu terț susținător PORR BAU GmBH Austria) a renunțat la prelungirea valabilității ofertei după perioada în care s-a judecat o contestație la nivelul Curții Europene de Justiție.

Sorin Scarlat:

Încep cu o veste mai puțin bună – reabilitarea drumului DN 7 Bâldana – Titu. Am desemnat un câștigător în urma unei decizii a unei instanțe europene. Instanța Curții Europene de Justiție a judecat această speță, ne-a dat câștig de cauză, dar, din păcate, antreprenorul nu și-a prelungit valabilitatea ofertei. Motivul acestei neprelungiri este faptul că oferta a fost depusă în 2016, iar toate schimbările legislative au condus la o decizie care nu ne avantajează, de a nu mai depune documentele să semneze contractul. Acea OUG 114, care crește salariul minim pe ramura de construcții la 3.000 de lei, face imposibilă acțiunea antreprenorului de a finaliza lucrarea.

În situația de față, ne simțim obligați să actualizăm documentația la nivel de 2019-2020 și, în primul trimestru al anului 2020 să scoatem din nou la licitație acest tronson de drum național.

Directorul CNAIR a fost invitat astăzi, la conferința de presă a PNL Dâmbovița, pentru a da detalii despre principalele proiecte de infrastructură din județ care intră în aria instituției (DN 7, DN 71, Centura Găești, Drumul Expres Găești – Ploiești).

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.