Oana Vlăducă (PRO ROMÂNIA), atac dur la Guvern după ordonanța referitoare la asimptomatici: Cine a avut dreptate și cine a fost ticălos?

Deputatul PRO ROMÂNIA Dâmbovița, Oana Vlăducă, atacă în termeni duri defazarea Guvernului Orban în luarea unei decizii pe care „toată planeta” o implementase încă de la începutul pandemiei: persoanele asimptomatice confirmate cu noul Coronavirus nu trebuie internate forțat în spitale. Vlăducă subliniază atitudinea agresivă pe care Guvernul a avut-o față de cei care susțineau, în urmă cu aproape 5 luni, același lucru:

Știrea sună așa: Guvernul a adoptat, la finele săptămânii trecute, ordonanța de urgență care prevede că persoanele care au fost confirmate cu noul Coronavirus și care sunt asimptomatice, precum și cele simptomatice fără comorbidități vor fi tratate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.

E ceva în neregulă cu știrea asta? Nu vi se pare nimic ciudat?

Pe fond, totul e corect. După aproape 5 luni de zile, a înțeles și Guvernul Orban ceea ce toată lumea de pe planetă știa și făcea: bolnavii asimptomatici sau cei cu forme ușoare de Covid nu trebuie băgați cu forța în spitale!

Asta le-au spus specialiștii din prima secundă. Asta au făcut toate țările lumii. Li s-a atras atenția că nu trebuie să supraaglomereze spitalele. Ce-au făcut Orban și gașca lui de incompetenți? Contrat logicii elementare, bunului simț și minimei rațiuni sanitare au umplut spitalele și au blocat accesul bolnavilor cronici la servicii de sănătate.

O faptă de gravă iresponsabilitate, un cinism sinistru pentru care nimeni nu răspunde. Astăzi iau măsurile pe care trebuia să le ia acum 5 luni? Își dă cineva demisia pentru această defazare în actul de guvernare și în luarea deciziilor? Evident că nu.

Încă un element, ca să înțelegeți murdăria acestui guvern: în vară, Avocatul Poporului, renate Weber, a spus că internarea forțată a persoanelor asimptomatice este abuzivă. Ce-a făcut dl Orban? A asmuțit o întreagă propagandă de partid împotriva Avocatului Poporului și a celor care susțineau același lucru (inclusiv PRO ROMÂNIA) și i-a terfelit în toate felurilor că pun bețe-n roate Guvernului în lupta cu virusul. Cine a avut dreptate și cine a fost ticălos?

La câteva luni distanță, Guvernul ia exact aceeași măsură pe care o critica vehement. Judecați și dumneavoastră.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.