OFICIAL: Adrian Țuțuianu (PSD Dâmbovița), primele declarații ca șef al Comisiei pentru controlul SRI!

adrian tutuianu 6

UPDATE: Adrian Țuțuianu a fost votat de plenul reunit al celor 2 Camere cu 366 voturi „pentru” și 2 „împotrivă”, drept șef al Comisiei începând de astăzi. Primele declarații oficiale:

Mâine vom face o primă întâlnire, să spunem mai informală, a Comisiei de control. Ne dorim să vedem foarte exact ce avem de făcut, să vedem regulamentul Comisiei, iar apoi, sigur, instituțional, voi adresa o solicitare directorului SRI, dlui Helvig, și vom stabili de comun acord o dată și o oră pentru audiere pe acest subiect și pe altele, dacă vom aprecia că sunt necesare că sunt necesare audieri și pe alte subiecte.

Este un lucru care mă preocupă și pe mine (n.r. – audierea cu privire a cazul Coldea), preocupă și lumea politică și, în egală măsură, societatea românească. Vă asigur că voi face tot ceea ce trebuie făcut ca acest control să fie real, să fie efectiv, în limitele prevăzute de actele normative în vigoare.

Mâine voi avea o primă ședință a Comisiei. Voi vedea regulamentul, procedurile de lucru și vom adresa o scrisoare, așa cum este normal, directorului SRI și vom stabili, de comun acord, o dată și o oră, pentru că așa mi se pare politicos și instituțional. 

Nu m-am întâlnit niciodată față în față cu dl Coldea. Nu îl cunosc decât din spațiul public.

Știrea momentului vine din Parlament: Adrian Țuțuianu, senator și președinte PSD Dâmbovița, va fi președintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

Este una dintre cele mai importante funcții la nivelul legislativului, decisivă în perspectiva desfășurării unui control real asupra activității serviciului.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. nota bene: lui Stan Ion de la conducerea acestei comisii i s-a tras! 😉

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.