PNL Dâmbovița >>> Victorie, victorie, dar cum rămâne cu 34.560?

pnl jos

foto: epochtimes-romania.com

Îmbătat cu propaganda pesedistă de după alegerile europarlamentare, am neglijat (iresponsabil) Partidul Național Liberal – filiala Dâmbovița, și el, ca aproape toate, un câștigător indiscutabil al votului de duminică. M-am repezit cu superficialitate să scriu că PNL Dâmbovița și interimarul său președinte, Mihail Volintiru, au înregistrat un eșec la alegeri. În goana mea după senzațional și cuvinte de efect, am privit procentele oficiale care spun, în dreptul organizației județene: 10,1%. Ori, inițial, am considerat că, raportat la visele artistice din campanie (25% pe filială locală!!!), scorul e un dezastru.

Nop! Mult mai atent și infinit mai obiectiv decât mine, domnul Volintiru mi-a deschis ochii asupra victoriei: 30% mai multe voturi decât în 2009, ultima bornă de comparație. Dreaptă precizare, pălăria jos!

Cu 2 observații:

  • Dacă, în 2009, PNL Dâmbovița ar fi obținut 10 voturi și acum 15, s-ar fi chemat tot victorie saltul uriaș de 50%? Adică, raportarea la un dezastru istoric e oglinda corectă sau intenția de a fixa un obiectiv de motivație a scăpat de sub control, transformându-se într-o aroganță peste limite?
  • Victorie, victorie, dar cum rămâne cu cele 34.560 de voturi?

P.S: În aceeași notă de seriozitate, mai mulți amici propagandiști mi-au explicat că, de fapt, succesul PNL Dâmbovița din aceste alegeri a reprezentat rampa de lansare pentru Mihail Volintiru către președinția Consiliului Județean. Ăsta da șerif!

Onoare muncii!

Petruț Dumitru

 

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.