Ponta, despre candidatura Corinei Crețu la europarlamentare și/sau prezidențiale (declarații)

Prezent la Târgoviște pentru o întâlnire politică în filiala Dâmbovița, liderul Pro România, Victor Ponta, a vorbit despre posibilitatea și oportunitatea unei candidaturi la alegerile europarlamentare, respectiv prezidențiale din partea comisarului european Corina Crețu:

Noi ne-am bucura foarte mult dacă, în primul rând, Corina Crețu decide să candideze din nou, pentru că nu a decis, încă, acest lucru. Și, în al doilea rând, dacă decide să candideze, să o convingem să fie la noi pe listă. Eu cred că orice partid din România vrea să aibă un comisar european pe listă, că n-avem mai mulți. E Cioloș și e Corina Crețu. Cine are mai multă experiență în zona europeană?

Pentru prezidențiale, da, cred că ar fi un candidat puternic pentru că, în primul rând, e cam de vreo 10 ori mai social-democrată, mai pesedistă decât Dragnea. Când Dragnea era la PD cu Băsescu, Corina Crețu era tot la PSD. În al doilea rând, pentru că are o imagine și relații și cunoștințe despre Europa mult mai mari decât dl Iohannis. Dar, sincer, nu-mi dau seama dacă imaginea aceasta foarte bună europeană se traduce și în voturi foarte multe pe plan local, național. Știu foarte bine ce înseamnă o campanie prin comune, nu e ușor. Și nu-mi dau seama dacă românii au, încă, o anumită reticență un pic misogină față de femei-candidat.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.