Președintele CJ Dâmbovița, ultimele declarații despre relația cu PSD și Adrian Țuțuianu!

psd dambovita (20)

Peședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre conflictul (mai mult sau mai puțin întreținut) cu partidul în dreptul căruia a fost ales în această funcție. Declarațiile vin în contextul în care, peste numai 9 zile, va avea loc o ședință crucială a Comitetului Executiv Județean al PSD Dâmbovița, unde primul punct pe ordinea de zi este analiza echipei de la conducerea CJD. Se vorbește despre decizii radicale în această ședință, care pot merge până la retragerea sprijinului pentru Oprea la șefia Consiliului Județean.

Pe acest fond conflictual, președintele CJD a făcut astăzi mai multe declarații:

 • Repet și afirm încă o dată: sunt membru al Partidului Social Democrat Dâmbovița, am venit la Consiliul Județean Dâmbovița fiind supus votului unei conferințe a Organizației Județene a PSD Dâmbovița. Voi pune în aplicare, în întreaga mea activitate, programul PSD care se numește Dâmbovița 2025, sunt mândru de ceea ce am realizat în acest an la nivelul Consiliului Județean.
 • N-am făcut nicio declarație publică de natură a aduce prejudicii de imagine Partidului Social Democrat. Sigur, pot avea puncte de vedere, opinii și mă bucur că se încurajează la nivelul partidului diversitatea de păreri. Sunt omul care voi spune întotdeauna lucrurilor pe nume și nu voi ezita niciodată să-mi asum lucrurile pe care le fac, dar și să recunosc că fac și greșeli, pentru că nu sunt infailibil. Pe de altă parte, trebuie să fiți pe deplin încredințați că n-o să fiu niciodată yesmanul de serviciu. Am curaj, am demnitate, am verticalitate și voi spune întotdeauna lucrurilor pe nume.
 • Nu știu câtă capacitate administrativă se vrea de la unii sau de la alții. Mă voi supune deciziilor care se vor lua în forurile statutare. Nu mă cramponez de funcții. Dacă cineva va decide că trebuie să plece Alexandru Oprea de la Consiliul Județean Dâmbovița, asta este; nu mă dă nici afară din casă și nu am făcut din asta un țel în viață.
 • Nu mi se pare corectă, o spun cu subiect și predicat, preocuparea unor colegi de-ai mei de-a face fel de fel de combinații și de a împărții PSD Dâmbovița în tabere.
 • Nu sunt un tip comod și, probabil, acest lucru pe unii îi deranjează. 
 • Am încercat și încerc să am o relație bună cu totți primarii Patidului Social Democrat, cu toții primarii unităților administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița. Am discutat cu ei și, poate nu oi reuși eu să percep corect, dar, în genere, cred că am avut o percepție corectă a realității din teren și nu știu dacă prea mulți dintre ei au lucruri concrete de reproșat la adresa mea, ca președinte, la adresa noastră, ca instituție, la adresa noastră, ca echipă a Partidului Social Democrat.
 • Rămân un om de echipă, sunt un om de echipă. Că deranjez pe unii sau pe alții, asta e, așa e-n viață, nu am niciun fel de problemă. În același timp, respect activitatea desfășurată de predecesorii mei în fruntea Consiliului Județean. Nu mă veți auzi niciodată să am accente critice. Apreciez tot ce s-a întâmplat bun la Consiliul Județean și s-au întâmplat foarte multe lucruri bune. Dar, așa cum am mai spus-o, și în administrație, ca și în alte domenii, oamenii vin și pleacă. Importante sunt proiectele, importante sunt lucrurile care rămân de pe urma activității noastre.
 • V-am prezentat rezultatele activității. Mă duc în fața Comitetului Executiv Județean cu fruntea sus. Nu am motive, probleme sau proiecte de care să-mi fie rușine. Mă uit deschis în ochii tuturor și nu voi înceta să-mi fac datoria atâta timp cât voi avea încrederea și sprijinul colegilor mei. Nu se vrea continuarea activității de către mine la Consiliul Județean? Nu e niciun fel de problemă. Dar, repet, consider că nu am făcut nimic împotriva partidului.
 • Nu am nimic cu omul Adrian Țuțuianu. Îi respect capacitatea intelectuală, îi respect capacitatea de muncă. Probabil, anumiți îmbârligători de profesie se preocupă, „că a zis Oprea nu știu ce, că a făcut Oprea nu știu ce”. Domnilor, eu nu am o problemă să recunosc ce-am făcut. Dar știți ce mă deranjează? Că, uneori, se spune că aș fi făcut niște lucruri pe care nici măcar nu le-am gândit.
 • Repet, nu mă cramponez de funcția de președinte CJD. Dar vreau să cred și o spun fără să deranjez pe nimeni, județul se mișcă și se mișcă într-o direcție bună.
 • Am încercat și eu să înțeleg ce se întâmplă. Vă rog să mă credeți că n-am o explicație decât aceea legată de niște deficiențe de comunicare și de faptul că anumiți colegi de-ai noștri, care, într-un fel sau altul, simt că, vezi Doamne, n-au primit nimic în această ecuație de putere, cred că ar trebui să li se satisfacă anumite orgolii sau anumite interese.
 • Nu am o problemă de a comunica cu Adrian Țuțuianu. Repet, îi apreciez activitatea; în schimb, are un mare defect: pune  prea ușor urechea la ce-i spune unul sau altul.
 • Aștept ca președintele Liviu Dragnea să mă cheme la București. Până acum nu, dar mi s-a comunicat că o să mă cheme.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.