Adrian Țuțuianu, primele declarații după ședința de 5 ore de azi-noapte și conflictul cu președintele CJD!

adrian tutuianu 2

Președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu, a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre subiectul care a ținut capul de afiș al ședinței Biroului Permanent Județean de aseară, respectiv situația președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, și a conflictului din filială. Potrivit informațiilor noastre, decizia agreată azi noapte (ședința s-a întins pe parcursul a 5 ore tensionate, începută la ora 20.00 și terminată în jur de 1.00 noaptea) a fost aceea ca Alexandru Oprea să-și dea demisia din funcția de președinte al CJD și să continue ca simplu membru al PSD, iar dacă nu va accepta, va fi exclus din partid.

Declarațiile lui Adrian Țuțuianu:

Am luat act de demisia dlui Oprea din funcția de președinte al organizației de la Răzvad. Urmează să desemnăm în săptămâna următoare o conducere interimară.

Am luat act de demisia din funcția de secretar executiv al Orgamizației Județene Dâmbovița. Urmează ca în perioada următoare să mă decid și să propun Biroului Permanent Județean un înlocuitor. Sunt convins că avem resursă umană suficientă ca să putem să ne facem treaba la nivelul cel mai bun.

Concluzia tuturor membrilor BPJ a fost unanimă în a susține că modul în care dl Oprea a procedat este total greșit, că a creat prejudicii serioase de imagine unei organizații care se afla pe valul încrederii și în partid, și în societatea dâmbovițeană, că lucrurile astea sunt inacceptabile și trebuie să luăm anumite măsuri.

Am vrut ca aseară să-și exprime un punct de vedere toți membrii BPJ. De aceea a durat atât de mult. Am vrut să se exprime și dl Oprea, să pot să am și eu un punct de vedere foarte complet pentru ca să putem lua o decizie în cunoștință de cauză.

Nu am vrut să luăm aseară o decizie. Era destul de târziu, lucrurile s-au spus. Colegii mei au posibilitatea să analizeze în detaliu ce s-a întâmplat aseară și, ca urmare, vineri seară, de la ora 20.00, vom avea o nouă ședință a BPJ și vom stabili ce avem de făcut.

Vreau să-i asigur pe toți membrii de partid și pe toți dâmbovițenii că suntem oameni politici maturi și responsabili, că ne interesează buna administrare a țării, a județului și a fiecărei localități în parte, că suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem în calitate de câștigători ai alegerilor locale și naționale și că prioritatea noastră absolută este guvernarea. În acest context, vă spun că oricine nu înțelege imperativele momentului face un pas în afara partidului sau, dacă nu în afara partidului, în lateral și ne lasă să ne facem treaba.

Nu am să tolerez nimănui să strice munca miilor de membri de partid pe care îi avem și care au așteptări mari de la noi și nu am să las pe nimeni să mai aducă vreodată prejudicii de imagine acestei organizații. Vă spun că, după mitingul de la Târgoviște și după rezultatele pe care le-am obținut, Organizația Județeană Dâmbovița era și sper că este și astăzi, cu toate aceste incidente, una dintre cele mai respectate și mai bine văzute în partid. Ce-am reușit să obținem ca reprezentare la nivel parlamentar și guvernamental sunt lucrur care vin să confirme opinia favorabilă a conducerii partidului față de această organizație.

N-am să contest niciodată calități profesionale ale unor oameni. Dar, pe de altă parte, toată lumea trebuie să înțeleagă că n-avem voie la niciun fel de derapaj. Și, repet, voi sancționa orice derapaj, și nu pentru că sunt eu extrem de autoritar, ci pentru că e nevoie de ordine ca să putem să ne facem treaba. Oamenii așteaptă să punem în aplicare programul „Dâmbovița 2025”, nu să ne certăm.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.