Președintele PSD și CJD, avertisment către „anumiți șefi de deconcentrate”: Să înțeleagă că sunt acolo cu determinare politică!

Președintele Consiliului Județean și al PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat, astăzi, la prima conferință de presă pe care a susținut-o Claudia Gilia, în calitate de prefect. Printre felicitări și încurajări protocolare, a fost atins și un subiect concret: întârzierile mari și nejustiticate din partea instituțiilor decincentrate în emiterea avizelor de care au nevoie unitățile administrativ-teritoriale pentru implementarea proiectelor de dezvoltare. Șeful CJD, lider politic, le-a transmis celor care blochează acest circuit că existența lor pe scaune are în spate o decizie politică. Și, prin urmare…

Corneliu Ștefan:

Astăzi, la Colegiul Prefectural, am avut câteva cuvinte de nemulțumire față de anumiți șefi de deconcentrate. Sunt proiecte majore care zac prin sertare, au câteva luni de zile și n-au primit nici măcar un aviz sau un acord. Eu vă spun că, în calitate de președinte CJD, nu voi (mai) tolera astfel de derapaje.

La următoarea ședință voi da și exemple și nu voi ezita să vin în fața dâmbovițenilor. Nu voiam să spun asta chiar de la prima conferință de presă, dar anumiți șefi de deconcentrate trebuie să înțeleagă că sunt acolo cu determinare politică; și cu asta cred că am spus tot.


Claudia Gilia, prefect:

Astăzi, am participat la prima ședință a Colegiului Prefectural. Am solicitat tuturor serviciilor o implicare maximă în ceea ce înseamnă implementarea programului de guvernare și rezolvarea problemelor dâmbovițenilor, transparență în deciziile pe care le iau, o colaborare loială pentru rezolvarea cu celeritate și eficiență a situațiilor de urgență. Nu voi tolera nicio abatere de la conduita demnă pe care o presupune funcția pe care o deținem. (…) Unul dintre obiective este să susținem proiectele de dezvoltare ale județului. Știți foarte bine că proiectele au nevoie de o serie de avize de la instituții. Nu întotdeauna acest circuit a mers foarte rapid. Îl asigur pe dl președinte că din partea Instituției Prefectului va avea o colaborare deplină.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.