Primăria Târgoviște: Lista proiectelor europene pregătite pentru Axa 4 din POR!

cristian stan (2)

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a făcut astăzi o trecere în revistă a proiectelor pe care administrația le-a pregătit pentru accesare pe Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa 4 – dedicată dezvoltării durabile a municipiilor reședință de județ.

Îmbunătățirea transportului public localunul dintre cele mai mari proiecte din istoria Târgoviștei, cu o valoare a cheltuielilor eligibile nerambursabile de 21.816.800 euro. Cristian Stan: Sper ca în ședința din luna februarie a Consiliului Local, acest proiect să fie aprobat și să creăm la Târgoviște premisele dezvoltării unui sistem de transport public local de natură să permită furnizarea unui serviciu la cele mai înalte standarde.

Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea Grădiniței cu program prelungit nr. 8 „Rază de Soare”. Este cea mai mare grădiniță din județul Dâmbovița și una dintre cele mai mari din țară. Valoarea proiectului este de 2.800.000 euro – cheltuieli eligibile nerambursabile.

Amenajarea parcului public de agrement la UM Gară. Cristian Stan: Este vorba de un proiect realizat de Consiliul Județean Dâmbovița; nefiind sursă de finanțare la îndemâna CJD, el a fost preluat de Primăria Târgoviște, inclusiv suprafața de teren aferentă. Este un proiect foarte ambițios, care vizează, în afara amenajării unui parc la cele mai moderne standarde, o bibliotecă în aer liber, un amfiteatru, un monument. Obiectivul se adaugă celorlalte investiții care vor acoperii locația fostei unități militare de la Gară (stadion, mall, sediu RAR).

Amenajarea unui skate-parc în zona Parcului Chindia, un proiect cu buget nerambursabil estimativ de 300.000 euro.

Reconversia și refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turstic de Natație, etapa I. Practic, o zonă abandonată va fi transformată într-una de agrement, un parc. Primarul spune că a dorit să profite la maxim de oportunitatea definirii ca prioritate de investiții în cadrul POR a revitalizării terenurilor degradate.


Cristian Stan a adăugat la lista proiectelor pregătite pentru Axa 4 cu încă 3, care vor intra, cel mai probabil, la finanțare în etapa a II-a, din 2019 încolo, după epuizarea primei etape de alocare și se va ști exact disponibilitatea rămasă la nivelul regiunii de dezvoltare:

  • Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea Grădiniței cu program prelungit nr. 14;
  • Reabilitarea coridoarelor de transport public, proiect complementar celui mare, de peste 21 milioane euro;
  • Realizarea de piste pentru biciclete, puncte de închiriere și sisteme de parcaj pentru biciclete.

Cristian Stan: Asta înseamnă că, dacă în prima etapă te miști repede și reușești să iei bani, și în etapa a II-a vei fi avantajat.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.