Primarul Târgoviștei: Chiriașii ANL care vor să cumpere locuințele, șocați când aud prețurile / cum au crescut cu 47% printr-un ordin de ministru

Primarul municipiului Târgoviște a vorbit, astăzi, încă o dată, despre motivul pentru care prețurile locuințelor și chiriilor ANL este atât de mare, față de prima jumătate a anului trecut. Explicațiile edilului vin în contextul în care foarte mulți târgovișteni, chiriați în locuințe ANL, și-au manifestat intenția de a cumpăra garsonierele sau apartamentele respective, dar au fost blocați de prețul cu aproape 50% mai mare decât știau că este anul trecut.

Cristian Stan:

Apropo de „grija” Guvernului pentru cetățeni, sunt foarte mulți târgovișteni care stau în locuințe ANL și care cer să cumpere apartamentele. În momentul în care le spun prețul, efectiv au un șoc. De ce? Anul trecut, în luna iulie, ministrul Dezvoltării (atunci era Ion Ștefan „Grindă” de la PNL) a dat un ordin prin care prețul de vânzare a crescut cu 47% pe metrul pătrat.

Așadar, ai o garsonieră, spre exemplu, în Sagricom; dacă vrei s-o cumperi, plătești 107.000 lei. Ai un apartament cu 2 camere în Sagricom; dacă vrei să-l cumperi, plătești 184.000 lei. Acestea sunt prețurile stabilite de guvern. Repet, o creștere cu 47% față de prețurile din 2019. De aici și impactul pe chirie, care a crescut exponențial.

Eu nu înțeleg cum se stabilesc aceste prețuri, în condițiile în care ANL, deși percepe la înstrăinare niște sume colosale, pe parcursul utilizării construcției nu face nimic. Nici cheltuieli de întreținere, nici măcar cheltuieli pe zona de reparații capitale. Absolut nimic, dar iată câți bani percep pentru vânzarea, spre exemplu, a unei garsoniere în cartierul Sagricom – peste 100.000 lei.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.