Primele declarații ale italianului Diego Longo la Chindia Târgoviște / super-optimist, a vorbit despre promovare, suporteri, anii lângă familia Lucescu

Așa cum am anunțat ieri, noul antrenor al Chindiei Târgoviște este italianul Diego Longo. Acesta a fost prezentat, astăzi, într-o conferință de presă la Stadionul „Eugen Popescu” și a oferit primele declarații despre noul angajament, despre echipă, despre obiectiv. Ca observații, italianul este super-optimist și vorbește într-o română aproape ireproșabilă (urmare a celor 17 ani petrecuți alături de Răzvan și Mircea Lucescu).

Principalele declarații:

Despre promovare: Sunt sigur că se va concretiza din acest sezon. Problema e că nimeni nu trebuie să simtă presiune pentru asta, pentru că, atunci când ai un vis – și, ca jucători, putem vorbi de vise, cum e Liga 1 – trebuie să lupți pentru asta, dar e o luptă pozitivă. (…) Sunt sigur că avem tot ce trebuie ca să iasă bine, sunt sigur că va fi ok.

Despre fotbalul din România, din Liga 2: Sunt cât de cât la curent. În ultimele 5 zile, am stat mult pe video, eu și staff-ul meu să studiem, în primul rând, echipa, dar și adversarii. Știu fotbalul de aici, acum o săptămână am fost la curs, la Federație, (…) sunt în contact constant cu oamenii de aici, am primit foarte multe mesaje și de la colegi care lucrează în Liga 2.

Despre atmosfera din echipă: Este ok. Ce contează acum este atitudinea în timpul antrenamentului. Trebuie să dăm tot, când ești departe de obiectiv trebuie să dai mai mult. Se simte responsabilitatea și dorința lor mare. Sper să ajungă și încrederea și siguranța, pentru că este un grup foarte bun și avem toate posibilitățile.

Despre suporteri: De la suporteri nu am așteptări, noi trebuie să-i atragem și asta putem să facem numai cu atitudinea noastră, cu efort, cu sacrificii și, bineînțeles, cu felul de a juca. O vom face, 100%, pentru că am văzut la băieți mare ambiție și dorință. Nu putem cere noi ceva suporterilor, trebuie ca noi să oferim ceva ca să vină lângă noi.

Despre anii petrecuți alături de familia Lucescu: A fost un parcurs foarte frumos și m-a ajutat enorm. Am crescut nu numai ca antrenor, ci și ca om lângă Răzvan, lângă nea Mircea, lângă oamenii cu care am avut norocul să lucrez.

Despre sistemul de joc, cel puțin în perioada imediat următoare: Ce m-a sfătuit un alt mare antrenor pe care îl cunosc bine, Alberto Zaccheroni: cel mai important e să te adaptezi la o echipă, în special când ajungi. Am ajuns ieri și meciul e sâmbătă. N-am nici timp și nici chef să fac „revoluții”, trebuie să fim echilibrați, să jucăm ținând cont de caracteristicile jucătorilor, cum le este mai bine.


Președintele clubului, Lorin Petrescu, a menționat că-și dorește ca italianul să aibă continuitate la Târgoviște, dovadă fiind și contractul pe termen lung, cel puțin un an și jumătate.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.