PRO ROMÂNIA susține revendicările salariaților UPS Dragomirești (detalii)

Comunicat de presă

În cursul zilei de astăzi, reprezentanții PRO ROMÂNIA Dâmbovița – senator Adrian Țuțuianu, deputat Oana Vlăducă și coordonator Georgică Dumitru – au avut o întâlnire cu sindicaliști din cadrul Uzinei de produse speciale Dragomirești, unitate emblematică din industria de apărare românească.

În cadrul discuției, au fost convenite următoarele:

  • Depunerea unui proiect pentru modificarea Legii industriei de apărare, astfel încât salariații din cadrul societății să beneficieze de condiții speciale (grupele I, II de muncă), întrucât desfășoară activități cu caracter special (risc de incendii, explozii). De această modificare vor beneficia nu doar salariații de la Dragomirești, ci toți salariații din 12 societăți (din totalul de 16 aparținând ROMARM), adică aproximativ 5 – 6.000 de persoane (din cei peste 8.000 de salariați cât mai are astăzi acest sector). Lor li se adaugă și foști salariați, astăzi pensionari, care ar putea primi o sumă suplimentară la pensie. Toți parlamentarii PRO ROMÂNIA vor semna inițiativa de modificare.
  • Societatea are acoperită capacitatea de producție până în luna august a acestui an. Sindicatul a cerut sprijin pentru contracte noi, omologarea unor produse noi, care sunt cerute pe piață și acordarea de bani de la bugetul statului pentru plata unui „nucleu” de circa 50 de persoane din cei 183 de salariați. Am convenit să sesizăm Primul Ministru, Ministerul Economiei și Ministerul Apărării Naționale, care pot susține aceste solicitări.
  • Salariul mediu brut pe societate este mic în raport cu evoluțiile salariilor din sectorul bugetar și în raport cu riscurile profesionale din domeniu. Am convenit că o majorare a salariilor/modificarea cadrului legal aferent este absolut necesară.
  • Conducerea sindicatului a solicitat sprijin pentru adoptarea bugetului de venituri și cheltuieli al societății. Suntem la jumătatea lunii mai și nu există buget adoptat, situație care se repetă după cea de anul trecut, când bugetul a fost adoptat în luna septembrie!!! E inadmisibil să proiectezi o politică de dezvoltare în acest fel.

#ProRomânia #Apărare

BIROUL DE PRESĂ AL PRO ROMÂNIA DÂMBOVIȚA

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.