Pucioasa: 2 contracte de finanțare semnate astăzi. Spații degradate se vor transforma în zone de agrement!

Primarul orașului Pucioasa – Constantin Ana și directorul ADR Sud-Muntenia – Liviu Mușat au semnat astăzi 2 contracte de finanțare cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (Axa prioritară 5). Ambele proiecte au în vedere amenajarea unor zone de agrement prin reabilitarea/reconversia unor zone degradate din Pucioasa:

  • Amenajare zonă de agrement și petrecere a timpului liber prin reconversia și refuncționalizarea terenului din Lunca Râului Ialomița

Pe o suprafață de peste 2 hectare se vor amenaja o zonă de agrement și petrecere a timpului liber cu dotări sportive (piste de biciclete, skatepark, 2 terenuri de tenis, din care unul se transformă în patinoar în perioada de iarnă, minifotbal, badminton, vestiare), piscină, zonă de picnic cu foișoare, loc de fitness și loc de joacă pentru copii. De asemenea, se vor amenaja parcări pentru întreaga zonă de agrement și se va moderniza drumul de acces de 500 m lungime, inclusiv rețelele de utilități și canalul colector de ape pluviale.

Valoarea proiectului: 12.229.790,79 lei, din care cota de cofinanțare a UAT Orașul Pucioasa este de 2%. Durata de implementare: 44 luni.

  • Creare grădină publică pentru agrement și recreere pe str. Avram Iancu

Se va realiza revigorarea unei zone degradate din orașul Pucioasa prin demolarea unei foste centrale termice aflată în stare avansată de depreciere și amenajarea terenului destructurat urbanistic în grădină publică pentru agrement și recreere, în suprafață de 1398 mp. Se vor crea alei de acces, zone de joacă pentru copii, foișor, locuri de relaxare cu bănci de odihnă, plantare de arbuști ornamentali și amenajări florale, împrejmuire, iluminat public). Investiția va deservi un cartier de 7 scări de locuințe colective, precum și întreaga strada Avram Iancu.  

Valoarea proiectului919.705,95 leidin care cota de cofinanțare a UAT Orașul Pucioasa este de 2%. Durata de implementare: 44 luni.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.