Săvoiu, despre moțiunea PDL pe deszăpezire: demers ipocrit. N-au făcut decât să rememoreze jaful pedelist!

ionut savoiu 2

Ieri a avut loc în Parlament ultimul dans-pereche din USL. S-a potrivit ca el să (mai) existe în timpul moțiunii simple inițiate de PDL pe tema deszăpezirii din această iarnă. Moțiunea a picat cu succes: 246 voturi împotrivă, 58 pentru și 21 abțineri.

Prezent în sală la momentele pledoariilor și votului, deputatul PSD Dâmbovița, Ionuț Săvoiu, zice așa în legătură cu subiectul:

Ce s-a întâmplat, în realitate, e faptul că aplaudacii de altădată ai Guvernului Boc au mai depus o moțiune. Nu știu ce-au urmărit, ce-au sperat, dar știu că s-au făcut de râs. Moțiunea a fost respinsă, bineînțeles, la vot. Și nu putea să aibă alt deznodământ câtă vreme demersul a fost unul neinspirat, ipocrit și bazat pe neadevăruri. Când spui în textul moțiunii că au murit 17 oameni înzăpeziți în cele 6 zile de ninsori, asta nu e doar o minciună  gravă, ci un gest iresponsabil.

Altfel, fără pretenția că lucrurile s-au derulat la perfecțiune, e un adevăr acela că acțiunile de deszăpezire coordonate de Guvern în 2014 au funcționat mult, mult mai bine decât, de exemplu, în anii lui Emil Boc. După cum realitate, confirmată de cifrele Raportului Curții de Conturi de la CNADNR, este aceea că deszăpezirea din acest an s-a făcut pe un buget de aproximativ 3 ori mai mic decât o făcea Guvernul Boc în 2010 – 2011. Și atunci, care e fundamentul acestei moțiuni? Zero! N-au făcut decât să rememoreze jaful pedelist de acum câțiva ani.

În fine, nu ezit să adaug că moțiunea a fost susținută energic de domnul Nazare, fost ministru al Transporturilor pe vremea Guvernului MRU. Pentru cei care nu știu sau nu-și amintesc, domnul Nazare este cel care „a avut grijă” în 2012 ca drumurile naționale din județul Dâmbovița să nu fie incluse în rețeaua trans-europeană TEN-T.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.