Scandalul gunoaielor aduse din alte județe în Dâmbovița: dovezi și semnale publice din 2019 / nicio sancțiune

Știrea zilei de astăzi, în Dâmbovița, a fost anunțul conducerii Consiliului Județean privind demararea procedurii de reziliere a contractului cu operatorul gropilor (depozitelor) de gunoi de la Aninoasa și Titu. Operatorul este SC Eurogas Prescom și punctul culminant al motivelor rezilierii este aducerea de gunoaie din alte județe în depozitele Consiliului Județean Dâmbovița. Vezi aici declarațiile președintelui CJ, Corneliu Ștefan, pe subiect.

Informația privind deșeurile aduse la noi în județ din alte părți nu e deloc nouă. Scandalul a izbucnit în anul 2019, continuat în 2020, dar fără nicio decizie majoră din partea Consiliului Județean, condus atunci de Alexandru Oprea. Doar mărirea redevenței plătite de operator Consiliului Județean cu 10% a fost, practic, nesemnificativă.

Cele mai consistente poziții pe subiect le-a avut, la vremea respectivă, fostul senator Adrian Țuțuianu. Iată una dintre acestea, dintr-o conferință de presă (sursa video: Oficial Media):

Astăzi, recunoaște și actualul președinte CJD, Corneliu Ștefan:

Vreau să spun public: astfel de nereguli au mai avut loc. Spre exemplu, numai în anul 2019, fără a solicita autorizația de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului și fără a raporta datele privind gestionarea deșeurilor pe teritoriul județului nostru, au fost aduse la Aninoasa și depozitate 500 de tone de deșeuri și 500 de tone la Titu.

Am întrebat conducerea CJD de ce (crede că) n-a reacționat fosta conducere în 2019-2020, când au fost semnalate aceste nereguli. A răspuns mai întâi vicepreședintele Antonel Jîjîie: Probabil că n-au găsit soluții, nu vreau să fac eu speculații de ce n-au existat reacții până la momentul ăsta, dar a intervenit imediat președintele Corneliu Ștefan: Sunt aceleași soluții juridice astăzi ca și acum 3 ani.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.