Se cere demisia conducerii Universității „Valahia” după o întâlnire cu candidații PNL / UVT a încercat să ascundă informația

Conducerea Universității „Valahia” din Târgoviște implică instituția într-un scandal politic cu doar 2 luni înaintea alegerilor locale. Primarul municipiului Târgoviște a cerut, astăzi, demisia conducerii Universității, pentru faptul că a organizat, ieri, o întâlnire la care au participat președintele PNL Dâmbovița – Virgil Guran, dar și candidații PNL pentru președinția Consiliului Județean – Sorin Ion și Primăria Târgoviște – Aurelian Cotinescu. Dacă în cazul lui Guran, justificarea poate veni prin prisma calității de consilier al lui Ludovic Orban, e greu de înțeles, altfel decât prin lentilă electorală, ce căutau acolo cei 2 candidați PNL.

Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:

De-a lungul timpului, Universitatea „Valahia” a stat departe de tot ce înseamnă implicare politică sau activitate electorală. Indiferent cine a condus Universitatea, nu a târât-o în jocuri și mișmașuri politice. 

De aceea, astăzi vreau să pun câteva întrebări conducerii Universității:

  • Este adevărat că, ieri, în sala „Oxford” a Universității, au fost prezenți dnii Virgil Guran, Sorin Ion, Cotinescu și în ce calitate s-au întâlnit aceștia cu rectorul, prorectorii și președintele Senatului „Universității”?
  • Care a fost natura acestei întâlniri?
  • Ce treabă aveau candidații PNL Dâmbovița pentru Consiliul Județean și Primăria Târgoviște? Că nu sunt nici cadre universitare, n-au nicio legătura cu Universitatea.
  • Cum își poate permite cineva să convoace conducerea Universității „Valahia” la o întâlnire a cărei agendă sunt convins că a fost una politică și electorală?

Sunt membru de onoare al Senatului „Universității”, conduc destinele administrative ale acestui oraș de mai bine de 5 ani, dar niciodată nu mi-am permis să implic Universitatea în jocuri de natură politică. (…) Niciodată, Universitatea nu a avut o colaborare atât de bună cu Primăria. Mi-este foarte greu de înțeles de ce, dintr-o dată, o unitate de învățământ care nu este nici a lui X, nici a lui Y, ci a orașului, este implicată în activități politice. Universitatea a fost construită cu sprijinul târgoviștenilor, cu sprijinul guvernelor, autorităților locale, dar sala „Oxfort” n-a fost construită ca să găzduiască întâlniri politice cu candidații PNL la alegerile locale.

Dacă întâlnirea a avut loc, solicit demisia conducerii Universității „Valahia” pentru un fapt de o gravitate fără precedent.


Întâlnirea a avut loc, recunoscută chiar de unul dintre cei vizați, Aurelian Cotinescu, care spune că a fost invitat din partea Universității. În timp ce primarul punea întrebările de mai sus, Universitatea dădea un comunicat de presă în care se precizează, în chiar primul alineat:

Joi, 30 iulie, Consilierul de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, Virgil Guran, a vizitat Universitatea „Valahia” din Târgoviște. Alături de rectorul universității, Laura Gorghiu, la întâlnire au mai participat președintele Senatului universitar, Constantin Pehoiu și alți reprezentanți ai conducerii universității.

Comunicatul complet aici. El este de natură să manipuleze, prin trunchierea informațiilor referitoare la cei prezenți. Din comunicat, nu aflăm că la întâlnire au participat și candidații PNL pentru Consiliul Județean și Primăria Târgoviște, știre esențială în context.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.