Senatorul Adrian Țuțuianu: De ce votăm Guvernul Cîțu? / Se confirmă blatul PSD – PNL?

Zi decisivă în Parlament pentru evoluția politică guvernamentală, dar și pentru confirmarea sau nu a unui blat între PSD și PNL. Învestirea Guvernului Cîțu va filtra aceste semne de întrebare, în condițiile în care România are nevoie astăzi de un Executiv „full-time”, cu puteri depline în mijlocul unei crize de sănătate. Partidele mici au anunțat, deja, că votează învestirea, chiar dacă nu sunt de acord cu nominalizarea.

Pe subiect, Adrian Țuțuianu, senator și vicepreședinte PRO ROMÂNIA:

Vom vedea dacă, între cele 2 partide mari, PNL și PSD, există un blat, așa cum îl reclamă nu doar oamenii politici, ci și oamenii din presă. (…) Dacă PSD și PNL nu vor vota învestirea Guvernului Cîțu, blatul va fi dovedit și înseamnă că cele 2 partide, contrar așteptărilor oamenilor, vor să prelungească o criză politică de care România nu are nevoie.

Noi credem că este necesar să avem un guvern cu drepturi depline, care să aibă ca mandat combaterea și limitarea efectelor crizei generate de coronavirus. România are nevoie de un guvern cu toate atribuțiile legale. Toate măsurile de limitare a drepturilor fundamentale sunt necesare, dar, potrivit art. 55 din Constituție, se realizează doar prin lege. Vă spun, cu titul de exemplu: libertatea întrunirilor este garantată constituțional. Să restrângi această libertate, după părerea mea, implică adoptarea unui act normativ cu putere de lege, și nu măsuri cu caracter administrativ, care pot fi oricând contestate. Sau ca să închizi anumite activități economice – suspendarea curselor din România către Italia sau Israel; astea produc consecințe economice și există riscul ca statul să fie dat în judecată pentru luare unor măsuri fără ca ele să poată fi statuate printr-un act normativ cu putere de lege.

Nu avem niciun fel de simpatie pentru dl Cîțu și PNL. Nu avem nici foarte multă încredere în capacitatea acestui guvern de a pune în aplicare un program coerent de dezvoltare a țării. Dar, între a nu avea guvern și a avea unul care poate să vină cu ordonanțe de urgență, ordonanțe simple, proiecte de lege dezbătute în procedură de urgență, optăm pentru răul cel mai mic.

Probabil, dl Iohannis și PNL nu au renunțat nici acum la alegerile anticipate, dar nici nu înțeleg gravitatea situației. (…) Interesul public este legat astăzi de sănătatea cetățenilor și nu cred că oamenii din Târgoviște, din România sunt preocupați acum de alegeri anticipate sau locale. Toată lumea e îngrijorată de starea de sănătate, a familiei, a celor apropiați.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.