Senatorul Adrian Țuțuianu, prima analiză după deciziile CCR de ieri, care confirmă tot ce a spus în ultimele săptămâni

Senatorul PRO ROMÂNIA, Adrian Țuțuianu, publică pe contul de facebook primele comentarii după deciziile de ieri ale Curții Constituționale, decizii care au dărâmat toată construcția prin care președintele Klaus Iohannis, profitând de criza coronavirusului, și-a atribuit puteri discreționare, în afara cadrului constituțional. Țuțuianu a reprezentat una dintre foarte puținele voci care au atras atenția asupra festivalului de nestăpânit al amenzilor fără discernământ. La nivel național, PRO ROMÂNIA a fost partidul care a votat împotriva prelungirii stării de urgență, acuzând restrângerea unor drepturi și libertăți fundamentale.

Adrian Țuțuianu:

Câteva comentarii despre deciziile de ieri ale Curții Constituționale

1. Primul lucru, foarte important: deciziile au fost luate în UNANIMITATE. Așadar, orice comentariu despre politizare, despre Dorneanu, despre PSD e ridicol. Acolo sunt judecători (prestigioși) pe care i-au numit și PNL și Klaus Iohannis.

2. De câte ori am strigat în ultimele două luni de zile că e în neregulă festivalul acesta nebunesc al amenzilor fără discernământ? De câte ori am atras atenția că nu e în regulă ce se întâmplă și că se petrec abuzuri evidente în dreptul unei Ordonanțe modificate de actualul Guvern? De câte ori am spus că există o discrepanță revoltătoare între numărul imens de amenzi din România și celelalte țări europene? O discrepanță revoltătoare între cuantumul amenzilor raportat la nivelul de trai.

Citiți câteva rânduri din decizia CCR și veți înțelege că nu am vorbit în zadar.

3. Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.34/2020 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.1/1999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta este NECONSTITUȚIONALĂ, in ansamblul său.

‼️Am spus din prima clipă că decretele prezidențiale privind instituirea/prelungirea stării de urgență încalcă flagrant drepturi și libertăți fundamentale, precum și atribuțiile constituționale ale Parlamentului!

Nu mai departe de ieri dimineață, în conferință de presă, am repetat acest lucru. Nu poate președintele, printr-un decret, să impună orice fel de măsuri pe care le consideră el necesare, pentru că asta înseamnă a-i da o putere discreționară și necenzurabilă. Citiți ce-au spus judecătorii.

#QuodEratDemonstrandum

P.S.1: PRO România a inițiat și a solicitat PSD și ALDE să sprijine un proiect legislativ având ca obiect amnistierea fiscală a tuturor celor care au fost sancționați abuziv înperioada stării de urgență.

P.S.2: E de nedescris declarația lui Ludovic Orban, imediat după decizia CCR: „Căutăm o cale să putem da amenzi”.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.