Senatorul Valentin Calcan, despre întâlnirea cu Victor Ponta de la grupul parlamentar. Concluzii și pașii următori pentru PSD

ponta-calcan

Primul Ministru Victor Ponta a mers astăzi în Parlament, acolo unde a vorbit despre organizarea deficitară a votului din Diaspora cu ocazia alegerilor prezidențiale. După plen, premierul și președintele PSD a avut o întâlnire cu grupul parlamentar din Senat. Dacă, pe parcursul zilei, singurele vești care au ieșit de acolo au fost centrate pe dezamăgirile și speranțele lui Mircea Geoană, avem acum și o descriere sintetică a discuțiilor propriu-zise. Ea aparține senatorului dâmbovițean Valentin Calcan, participant și vorbitor la întâlnirea cu președintele PSD:

Astăzi a venit la grupul PSD din Senat premierul Victor Ponta. Rezultatul pe scurt: marțea viitoare întâlnire în Parlament cu toți deputații și senatorii partidelor care susțin guvernul; din data de 10 dec. prezentarea bugetului, dezbateri, adoptarea bugetului pentru anul 2015; vot pe noua structură ministerială cu PLR împreună la guvernare; Congres PSD în martie 2015 precedat de alegeri la organizațiile județene.

Victor Ponta a spus astăzi la grup: „Am câștigat împreună alegerile locale și parlamentare din 2012 precum și europarlamentarele de anul acesta, meritul este al meu și al vostru. Am pierdut alegerile prezidențiale și de vină sunt numai eu.”

Am spus și acolo în ședință că, în opinia mea, nu numai Victor Ponta a pierdut alegerile, nu este el unicul vinovat! Noi toți, cei din PSD, am pierdut alegerile și de aceea eu cred că trebuie să ne asumăm cu toții acest eșec, acordând în același timp toată încrederea lui Victor Ponta, atât ca președinte PSD, cât și ca premier al guvernului.

Dacă vrem ca data viitoare să câștigăm, trebuie schimbat ceva. Avem timp până la Congresul din martie de anul viitor să vedem unde am greșit și ce este de făcut.

Să mai adăugăm, pentru frumusețea textului, și declarațiile lui Victor Ponta de astăzi, de la Palatul Parlamentului:

PSD în ianuarie — februarie își face analizele, să vedem ce a mers bine, ce a mers rău, ce lucruri trebuie schimbate, pentru că trebuie schimbate radical o mulțime de lucruri în PSD și asta vor decide colegii noștri. Poziția mea este că suntem un partid democratic și că asta se decide pentru toată lumea. Și că cine sare acum, așa, din rând, crezând că o să câștige ceva, cred că se înșală. Și îmi voi folosi toată autoritatea pe care încă o mai am în partid ca să-i pun la locul lor. Cine face rău PSD-ului, sigur că e excludere.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.