Speranțe pentru primari. Ionuț Săvoiu: În mod sigur, încă de anul acesta vor intra la finanțare și alte comune în programul de cadastru!

ionut savoiu
Ziceam acum două zile (VEZI articolul) că 4 localități din județul Dâmbovița au fost propuse pentru includerea în Programul național de cadastru și carte funciară. Lista trimisă de Consiliul Județean (Băleni, Dobra, Bilciurești, Cojasca) a fost întocmită în sensul criteriilor stabilite de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).
.
Președintele Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu, făcea și un comentariu de viitor apropiat, care dă speranțe și celorlalte comune:
Anul acesta, ANCPI trece pe auto-finanțare, începând cu luna septembrie 2014. Guvernul va finanța Agenția doar pentru cheltuieli operaționale, iar tot ce se va încasa din taxe și impozite percepute la oficiile județene de cadastru se va direcționa pentru proiectul cadastrării României. Lucrul acesta va permite cadastrarea altor localități cu resurse de la Autoritatea Națională sau cu resurse de la Autoritatea Națională și unități administrativ-teritoriale care sunt interesate. 
Perspectivele optimiste sunt alimentate de Ionuț Săvoiu, deputat PSD, care adaugă pe subiect:
Întrucât ANCPI, după 1 septembrie 2014, va beneficia de fonduri suplimentare în bugetul propriu, în mod sigur, încă de anul acesta vor intra la finanțare și alte comune, prioritizate la nivelul conducerii județului.
.
Fondurile suplimentare vor fi asigurate din finanțarea dublă a instituției, potrivit unei ordonanțe a guvernului de la sfârșitul lunii februarie: atât venituri proprii, cât și de la bugetul de stat. Cu banii de la bugetul de stat se vor plăti salariile și cheltuielile operaționale ale Agenției, iar veniturile proprii obținute în urma încasării tarifelor aplicate furnizării de servicii de cadastru și publicitate imobiliară vor fi direcționate strict către Programul național de cadastru și carte funciară.
.
Practic, această sursă suplimentară de finanțare va permite ca, într-un termen rezonabil, toate localitatile din România să poată sa fie cadastrate sistematic, iar toate imobilele sa fie înregistrate, gratuit pentru cetățeni, în cărțile funciare electronice. Repet: începând chiar din acest an.
.
Și mai adaug o precizare, aceea că toate deciziile de mai sus vin să confirme respectarea unui angajament electoral al Guvernului Victor Ponta. Programul de guvernare prevede realizarea cadastrului național ca una din priorități și asta se întâmplă.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

7 Comentarii

 1. Pai lui Savoiu asta ii trebuie ,firmele lui din domeniu abia asteapta alte noi lucrari,doar pentru asta s-a facut deputat,si cotizeaza precum scrie intr-un alt articol.Dupa ce firmele lui,trecute pe numele unor slujbasi fideli pana la moarte vor finaliza lucrarile,oricum va trece multa apa pa Ialomita,intra pe rol,in joc,afacerea de culise a domnului deputat,cea imobiliara. Atunci sa vedeti caracterul acestui om,nimic nu-i sta in cale:lege,omenie,prietenie! Domnilor,ce-a facut acesta pentru locuitorii din Titu?? NIMIC! Ce-a facut pentru el?? TOTUL…deputatia,lucrarile trase din noua functie…In continuare va recomand sa-l votati…va fura bine!

  • Vlad, daca asa te numesti si daca ai ceva sa mi reprosezi sau ai astfel de suspiciuni iti propun sa iesi din anonimat si sa dai nume concrete. Sunt convins ca faci parte din gasca ridicola care, timp de mai bine de 10 ani, a sustinut pe cei ce, din ipocrizia caracteristica lor, au blocat Romania in subdezvoltare sub pretextul ca o modernizeza si care, in mod cert, nu au inteles si nu vor intelege niciodata ca modernizarea Romaniei nu se poate face fara inregistrarea in cartea funciara a tuturor proprietatilor.Din nefericire pentru voi, din 2012 avem un guvern responsabil care arata ca doreste sa rezolve problema cadastrului. Cat priveste speranta ca gasca voastra sa se intoarca la butoane, eu cred ca electoratul va demonstra curand ca asa nenorocire nu va mai fi posibila. In plus se vede ca nu cunosti nimic din ceea ce s-a petrecut si se petrece bun la Titu, dupa ce voi ati inchis spitalul si ati delapidat bugetul local in stilul vostru.

   • George Puiu says:

    Domnule deputat Ionut SAVOIU,

    In cazul in care considerati ca „merit un raspuns” , va rog sa-mi precizati daca „in baza art. 642 din vechiul Cod Civil” o autoritate publica locala (in cazul meu, prin primarul Constantin Maricescu, primarul comunei Aninoasa) POATE sa treaca „un teren, cu constructie _ casa, in proprietatea publica” a comunei, fara ca sa existe „un act valabil, translativ al dreptului de proprietate”!, motivand ca „nu a fost solicitat in baza legii 18”..????
    Multumesc.

    • AM intrat tarziu aici, dar as fi fost curios sa stiu ce firma va executa aceste lucrari ample de cadastru. Am asa o vaga banuiala ca numele firmei ar incepe cu un B mare….

   • Alexandra Iordache says:

    Domnule Savoiu aceste comentarii anonime vin din partea celor care au furat de au rupt si acum isi scot coltii,arunca cu noroi de prin santuri.Sunt ofticati ca nu au furat destul.Nu conteaza care firma va executa lucrarile,importanta este respectarea contractului si cat timp firma dumneavoastra a respectat termenii din contractele avute pe vremea domniei lor ,nu vad de ce aceste comentarii rautacioase si defaimatoare.Probabil regimul apus regreta ca nu mai poate fura si sa-si bata joc de oameni, punand lumea pe drumuri aiurea.

 2. marius pardu says:

  Nenea asta care comenteaza mai sus are habar despre ce vorbeste? Sau e unul din pedelistii aia care au jefuit judetul si tara in stil barbar fara a construi nimic in loc? Ce e rau mah ca se face cadastru in mai multe localitati?

 3. luisa barboiu says:

  Astept cadastru general! Cu mii de multumiri!

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.