Târgoviște: A fost inaugurată Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean!

sectia de boli infectioase (3)

S-a întâmplat astăzi, 11 noiembrie, inaugurarea Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, amenajată în clădirea reabilitată a Spitalului de la Dealu Mare.

Secţia funcţiona într-un spaţiu impropriu, pe strada Rodnei, care nu mai putea primi autorizaţie sanitară şi nu putea fi amenajat corespunzător. Ca urmare a procedurii de reorganizare a Spitalului, secţia a fost mutată în această nouă locaţie, disponibilizată în procesul de reorganizare. Aici s-a intervenit cu lucrări de reabilitare, constând în:

  • Amenajare grupuri sanitare (wc, duş, lavoar) în fiecare salon de la parter şi etaj;
  • Lucrări de igienizare;
  • Refacerea sistemului de canalizare interior/exterior;
  • Decopertări tencuieli hol şi saloane, montare gresie;
  • Recompartimentarea unor saloane;
  • Refacerea sistemului de instalaţii electrice în fiecare salon (prize, întrerupătoare – modulare, lămpi de veghe, buton de alarmare, tablou electric individual);
  • Igienizare subsol – spaţiu unde vor funcţiona magazii şi vestiare;
  • Amenajare spaţiu farmaceutic în locaţia fostului laborator de toxicologie.

Valoarea investițiilor se ridică la 280.000 lei, finanțare asigurată din veniturile proprii ale Spitalului.

La eveniment au fost prezenți ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice – Rovana Plumb, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, viceprimarul municipiului Târgoviște – Cristian Stan, administratorul public al județului – Alexandru Oprea, parlamentarii dâmbovițeni Leonardo Badea, Valentin Calcan, Ionuț Săvoiu, Carmen Moldovan, Radu Popa, Georgică Dumitru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște – Radu Petrescu, personal medical și auxiliar din cadrul Secției, lideri politici, consilieri locali municipali.

Rovana Plumb: De când am venit la guvernare, am pus accentul pe acest pilon al dezvoltării societății, pe Sănătate. Considerăm că o societate dinamică și prosperă poate să existe dacă avem cetățeni sănătoși. Pentru asta, am luat o serie întreagă de măsuri. Am redeschis 24 de spitale și continuăm finanțarea sistemului sanitar din România, atât din punctul de vedere al oferirii de servicii medicale, dar și, atât cât putem, al motivării personalului din sistemul sanitar și nu numai, din asistență socială.

Adrian Țuțuianu: Cred că ne-am făcut datoria față de sistemul de sănătate din județul Dâmbovița. Și vă aduc aminte că în luna iunie 2013 am redeschis Spitalul de la Titu ca Centru Multifuncțional în subordinea Spitalului Județean. Pe 17 decembrie 2013 am finalizat proiectul european de 20 de milioane de euro care era în impas, cu risc mare de neimplementare. Pe banii Consiliului Județean am făcut investiții suplimentare de aproape 1 milion de euro, tot în anul 2013, mă refer la Secția de Diabet, accesul în curtea spitalului, alte lucrări la refuncționalizarea UPU și modernizarea zonei care n-a beneficiat de banii europeni. Astăzi vom inaugura această secție.

Pentru următoarea perioadă vreau să știți ce proiecte avem. Mă interesează să punem în valoare spitalul de la Moroeni; știți că am fost cu dl ministru Bănicioiu în urmă cu 2 săptămâni acolo; anul viitor am promisiunea pentru 2 milioane de euro pentru investiții și pentru a transforma acest spital într-un centru zonal de tratament pentru bolile de plămâni. În al doilea rând, anul viitor ne vom preocupa de dispensarul TBC, care are nevoie de acoperiș nou, dar și pentru Centrul de Transfuzii. De asemenea, vrem să modernizăm o clădire care să ne asigure un spațiu bun, în incinta spitalului, pentru laboratorul de medicină nucleară care funcționează astăzi în curtea Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, într-o locație improprie. Și ultimul lucru pe care vreau să-l știți: lucrăm la proiectele pe care le vom depune pe bani europeni, în exercițiul financiar 2014 – 2020. Am în vedere Reumatologia și ceea ce a rămas nemodernizat din zona principală a Spitalului Județean. Și mai am în vedere Spitalul de Copii de la Gura Ocniței (n.a. – Centrul de Recuperare Neuromotorie Copii).

sectia de boli infectioase (1) sectia de boli infectioase (4) sectia de boli infectioase (5) sectia de boli infectioase (6) sectia de boli infectioase (7) sectia de boli infectioase (8) sectia de boli infectioase (9)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.