Târgoviște va găzdui, în septembrie, ședința Asociației Municipiilor din România – regiunea Sud Muntenia!

amr

În a doua jumătate a lunii septembrie va avea loc, la Târgoviște, ședința Asociației Municipiilor din România (AMR – regiunea Sud Muntenia. Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a declarat că tema principală a ședinței va fi legată de vulnerabilitatea existentă acum pe zona accesării de fonduri europene, cu programe întârziate nepermis, ghiduri nepublicate sau schimbări peste noapte ale unor prevederi care nu fac decât să îngreuneze depunerea de proiecte.

Cristian Stan: Vom ridica probleme care țin, mai ales, de accesarea de fonduri europene pe zona municipiilor – reședință de județ. E vorba de ghidurile de finanțare, lipsa de predictibilitate. Vom da publicității și o rezoluție pe care o vom înainta către Ministerul Dezvoltării, Agenția de Dezvoltare Regională pentru a solicita modificarea la concret a unor prevederi din ghidurile de finanțare, astfel încât administrațiile publice locale, în speță municipiile – reședință de județ, să poată să acceseze fonduri europene cât mai eficient, iar ghidurile de finanțare să fie adaptate situației concrete din teritoriu.

În urmă cu 10 zile, ședința AMR Sud Muntenia a avut loc la Giurgiu. La întâlnirea programată la Târgoviște, în septembrie, va participa și președintele AMR, Robert Negoiță – primarul Sectorului 3 al Capitalei.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.