Țuțuianu (PRO ROMÂNIA): Moțiune de cenzură, dacă Guvernul își asumă răspunderea pe legea bugetului!

Senatorul PRO ROMÂNIA, Adrian Țuțuianu, a acordat un interviu pentru RFI în care vorbește de modul cum se va raporta partidul său la o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Pe 2 teme diferite, abordări diferite: PRO RO nu va susține o moțiune de cenzură dacă Guvernul își angajează răspunderea pe alegerea primarilor în 2 tururi, dar va iniția o moțiune dacă Executivul își asumă răspunderea pe legea bugetului:

Suntem pentru alegerea primarilor din două tururi de scrutin. Vă aduc aminte că alegerea dintr-un singur tur de scrutin a fost introdusă în anul 2011 de către președintele Traian Băsescu și Partidul Democrat Liberal. Cred că alegerea din două tururi va da mai multă legitimitate aleșilor locali, la pachet aceste alegeri în două tururi cu alegerea președintelui Consiliului Județean dintre consilieri și nu cum este prevăzut astăzi într-o OUG care se află la Camera Deputaților în dezbatere.

Nu vom susține o moțiune de cenzură care privește angajarea răspunderii de exemplu pe tema alegerii primarilor din două tururi de scrutin, dar dacă spre exemplu Guvernul ar veni să-și asume răspunderea pe legea bugetului de stat, vom iniția o moțiune de cenzură. Nu avem suficiente (semnături-n.r.), dar putem fi cei care să ne propunem să strângem numărul de semnături necesare.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.