Valentin Calcan, despre europarlamentare și temele gen „un asfalt, o școală, o anvelopare de blocuri”

calcan

Zice senatorul PSD că i-ar plăcea să vadă o campanie de europarlamentare în cadrul căreia să fie abordate (și) teme europene. Cum ar fi, adică, să nu se mai meargă cu partidul în comună și să se turuie despre orice, numai despre fondul scrutinului propriu-zis nu.

Alegerile europarlamentare, iată, suntem deja la un nou exercițiu de acest fel, ar trebui să fie extrem de importante pentru fiecare dintre noi. Și mă refer la faptul că Bruxelles-ul, vrei, nu vrei, a început să joace un rol extrem de important și pentru noi, România. De aceea, cred că ar fi cazul ca, poate, și noi, polticienii, și dumneavoastră, din partea mass-media, să-ncercăm să facem o campanie cu teme europene. Și să încercăm să nu păcălim electoratul de genul: nu vota nu-știu-ce-partid pentru că nu ți-a băgat apă pe uliță!, pentru că n-are nicio legătură cu o temă europeană. Până la urmă, trimitem acolo o echipă de oameni care trebuie să reprezinte România și care trebuie să caute soluții, astfel încât România, așa cum este ea, să devină, încet-încet, una din țările extrem de importante și dezvoltate în Uniunea Europeană. (…) Uitându-mă în spate, la ceea ce s-a întâmplat la celelalte alegeri pentru Parlamentul European, când, din păcate, temele au fost aruncate în derizoriu, teme locale, teme de genul un asfalt, o școală, o anvelopare de blocuri, opinia mea este c-ar trebui să încercăm, măcar de data asta, să ieșim din această zonă.

Adăugăm și noi un comentariu. Anume că retorica asta generoasă: Hai să înțelegem importanța alegerilor europene nu e nouă. Ea revine de fiecare dată în buza campaniilor de gen și, la fel de natural, e ștearsă de pe fața pământului pe durata campaniilor. Luăm, totuși, intenția în serios și-l așteptăm pe dl Calcan și pe colegii lui să ne explice de ce-a fost rău cu Barroso în fruntea Comisiei Europene și de ce-ar fi mai bine cu Schulz. Sau care e diferența dintre Verhofstadt și Juncker. Sau, mai de la început, care e rolul Comisiei Europene și ce treabă are ea cu frumoșii dâmbovițeni din Brezoaele sau Râu Alb, Cojasca sau Lungulețu, Gura Foii, Comișani… Până atunci, rămânem credincioși ideii că strategia un asfalt, o școală, o anvelopare de blocuri va rupe norii și anul ăsta.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.