Virgil Guran (PNL), despre șansele moțiunii și formule posibile de guvernare

Președintele PNL Dâmbovița, vicepreședinte la nivel național, Virgil Guran, a vorbit astăzi, la Târgoviște, despre șansele ca moțiunea de cenzură să treacă și despre posibile formule de guvernare.

„Avem 237 de semnături. (…) Părerea mea e că sunt șanse foarte mari să treacă de data asta. Dacă toți cei care au semnat se țin de cuvânt, moțiunea trece sigur”. Întrebat unde ar avea emoții că semnatarii s-ar putea răzgândi la vot, Guran a exclus doar parlamentarii PNL. În rest: „E posibil oriunde. Guvernul Dăncilă poate să promită la 5 inși că le dă un minister”.

Cu privire la soluțiile de guvernare de după un eventual succes al moțiunii, liberalul vede destul de realist situația și, în contextul prelungirii eschivei USR de a-și asuma puterea până la alegerile din 2020, ia în calcul varianta unui guvern minoritar PNL:

„Sunt mai multe variante. Prima dată, ce ne-am dori noi, dacă s-ar putea, dar încerc să fiu realist, ar fi alegeri anticipate. Ar fi cea mai bună soluție, s-ar termina cu nebunia asta. Dar, este o părere personală, nu vom reuși să ajungem la acest lucru, din păcate, pentru că, probabil, nu se va vota așa ceva, o parte din parlamentari vor ține de scaune.

Ne dorim o guvernare cu opoziția reunită, toată opoziția, în sensul de a avea o majoritate în parlament realizată de către cei care sunt la guvernare.

În cazul în care nu se poate realiza acest lucru, este posibil să existe și un guvern minoritar, sprijinit de ceilalți. Acum, vă spun foarte sincer: noi ne asumăm acest lucru și s-a văzut că suntem inițiatorii moțiunii, că mergem până la capăt. Privind realist, unii, probabil, și-au făcut alte calcule, dacă nu vor să intre, în sensul că, întotdeauna când intri la guvernare, există o erodare a imaginii. (…) Eu sper să aibă răspunderea și curajul de a intra”.

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. să fim serioși, moțiunea NU trece, iar trădarea va veni de la peneliști și useriști

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.