Vizită pe șantierul Palatului de la Potlogi! Adrian Țuțuianu: 15 noiembrie – finalizare, 29 noiembrie – inaugurare!

potlogi - vizita de lucru (1)

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, vicepreședintele Marin Antonescu și membrii unității de implementare au mers astăzi pe șantierul Palatului brâncovenesc de la Potlogi, cel mai important obiectiv finanțat din fonduri europene pe care CJD îl are de finalizat până la sfârșitul anului. Proiectul se derulează prin Programul Operațional Regional și are o valoare totală de 40.795.151,20 lei (inclusiv TVA), din care 26.161.408,57 lei finanțare nerambursabilă. Lucrările au fost o bună perioadă blocate (din cauza rezilierii, în 2013, a contractului inițial de execuție) și reluate în august 2014.

La acest moment, stadiul fizic al proiectului a ajuns la 70% (față de 20% în aceeași perioadă a anului trecut).

Adrian Țuțuianu:

Mi-am propus ca la 15 noiembrie totul să fie depus spre decontare, ca să putem beneficia de mecanismul cererii de plată, care asigură fonduri și nu implică Consiliul Județean. Iar pe data de 29 noiembrie, în cinstea Zilei Naționale a României, vreau să facem o inaugurare care să fie de excepție, care să aibă și o componentă științifică, o componentă culturală, dincolo de ceea ce vedeți în mod obișnuit la o inaugurare.

După părerea mea, proiectul are întârzieri; eu sunt nemulțumit de ritmul lucrărilor și o să discutăm acum, când ne întâlnim cu toți cei implicați. (…) 70% este gradul fizic de realizare, 49% este gradul valoric. Sunt cereri de plată în analiză la ADR Sud Muntenia și la Ministerul Dezvoltării. Nu avem întârzieri în decontarea vreunei lucrări și avem asigurați toți banii ca să facem și proiectul de bază, și proiectele care țin numai de bugetul Consiliului Județean.

Întârzierile vor fi recuperate. Astăzi voi da din nou mesajul foarte ferm că 15 noiembrie e termen maxim. Nu acord nicio zi de prelungire și sancționez orice încălcare de la prevederea contractuală.

Onoare muncii!

potlogi - vizita de lucru (2) potlogi - vizita de lucru (3) potlogi - vizita de lucru (4) potlogi - vizita de lucru (5) potlogi - vizita de lucru (6)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.