Vlad Oprea, reacție după campania denigratoare la adresa lui!

COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere faptul că ”Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine”(Constitutia Romaniei, art. 30, alin. 6) consider că, prin articolul ”ȘOC LA TITU! UN ORAȘ ÎNTREG ORIPILAT! PREȘEDINTELE PSD TITU A RECUNOSCUT CĂ ESTE BULANGIU! IUBITUL SĂU ESTE UN MECANIC DE LOCOMOTIVĂ!”(http://www.dambovitanews.ro/anchete/12879-soc-la-titu-un-oras-intreg-oripilat-presedintele-psd-titu-a-recunoscut-ca-este-bulangiu-iubitul-sau-este-un-mecanic-de-locomotiva.html), mi-au fost aduse, în mod deliberat, grave prejudicii de imagine.

Concret, se face referire în mod tendențios, la orientarea mea sexuală, îmi sunt aduse insulte și sunt prezentate situații care nu au avut loc niciodată, încălcând prevederile Art. 73, din Codul Civil, alin. (1) Orice persoană are dreptul la propria imagine si (2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri.

Deși acordul este tacit pentru persoanele publice care apar într-un loc public, dacă publicarea imaginii respective este utilă pentru ilustrarea unei actualităţi, consimţământul se prezumă a fi dat pentru captarea şi difuzarea unei imagini corecte a persoanei, şi nu pentru o reprezentare deformată.

Mai mult, se afirmă faptul că sunt ”angajat pe o funcție fantomă în cadrul asociației CIVITAS”, fapt complet neadevarat întrucat am ocupat funcția în urma susținerii unui concurs, iar despre activitatea mea la Consiliul Județean poate oferi relații oricând această instituție.

Faptul că afirmațiile neadevărate și tendențioase îmi aduc atingere onoarei si reputatiei este demonstrat și prin faptul că materialul ”de presa” a fost preluat de alte publicatii on-line, de la nivel central (https://www.libertatea.ro/stiri/presedintele-psd-titu-fost-prins-facand-sex-cu-iubitul-sau-2433485),(https://evz.ro/liderul-psd-titu-mecanic-locomotiva-bulangiu-tutuianu.html),(https://www.ziarulincomod.ro/soc-psd-vlad-oprea-presedintele-psd-titu-fost-surprins-intretinand-relatii-sexuale-cu-un barbat/),(https://www.capital.ro/soc-in-psd-lider-din-teritoriu-surprins-in-timp-ce-intretinea-re.html.

Mai mult, aceste publicații au  asimilat speculațiile și cu partidul din care fac parte, Partidul Social Democrat, cu Organizația PSD Titu al cărei președinte sunt, aducând atingere atât vieții personale cât și activității publice pe care o desfășor în comunitate.

Pentru toate aceste motive, aduc la cunoștința publicului faptul că toate publicațiile  vor răspunde civil și penal pentru aceste relatări neadevărate.

Cu considerație,
VLAD OPREA

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.