Voinești: Contract de finanțare semnat pentru un centru destinat persoanelor vârstnice în satul Manga! (foto)

voinesti (2)

Comuna Voinești continuă să meargă pe drumul (cunoscut, deja) accesării proiectelor cu finanțare europeană.

Astăzi, în sala de festivități a Primăriei, a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru investiția „Centru de zi pentru persoane vârstnice în satul Manga”. Proiectul se derulează prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (Axa 8) și este destinat dezvoltării infrastructurii sociale la nivelul comunei și creării de acces la servicii sociale specifice pentru persoanele vârstnice vulnerabile.

În mod concret, clădirea fostei școli din satul Manga, desființată în anul 2009, va fi transformată, prin lucrări de reabilitare și modernizare, într-un centru de zi pentru bătrâni, cu spații generoase și dotări complete, astfel încât beneficiarii să se bucure de momente plăcute de relaxare.

Ce presupune investiția: consolidarea clădirii, refacerea finisajelor interioare și exterioare, grupuri sanitare pe sexe, grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, refacerea instalațiilor, centrală termică. Centrul va fi dotat cu mobilier, aparatură, echipamente, jocuri, va dispune de o sală de recreare, bibliotecă, atelier inițiere computer/creație, cabinet de terapie.

Atenția a fost îndreptată și pentru spațiul exterior, zona urmând a fi transformată. Vor fi alei pietonale, aparate de fitness în aer liber, bănci cu table de șah încorporate. Restul terenului va fi amenajat ca spațiu verde (544 mp).

Valoarea totală a proiectului este de 1.597.397,88 lei, din care contribuția Primăriei Voinești reprezintă 2%.

La semnarea contractului de finanțare au fost prezenți astăzi primarul comunei – Gabriel Sandu, directorul ADR Sud-Muntenia – Liviu Mușat, viceprimarul Claudiu Popa, consilieri locali, primari din comunele din jur.

Onoare muncii!

voinesti (1)

Așa urmează să arate centrul

voinesti (4) voinesti (3)

scoala manga

Așa arată clădirea astăzi. Foto: incomod-media.ro

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.