ZIUA ALEGERILOR: Acuzații la adresa Prefectului și replica instituției!

prefectura

Comunicat ACL

Continuând implicarea ilegală a Instituţiei Prefectului – Judeţul Dâmboviţa în operaţiunile de votare pentru alegerile privind preşedinţia României, în ziua de 14.11.2014, prefectul proaspăt numit al judeţului Dâmboviţa, Ioan Marinescu, a emis adresa circulară nr. 9677/14.11.2014, prin care solicită preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare (BESV) să nu elibereze copii de pe tabelele electorale suplimentare, cu persoanele în tranzit sau omise pe de tabelele electorale permanente.

Întrucât, după cum rezultă din Decizia Biroului Electoral Central nr. 100D/29.10.2014, această circulară nu are acoperire legală, eliberarea unor asemenea tabele electorale fiind permisă şi posibilă, la cererea partidelor care au candidaţi în alegeri, este evident că implicarea proaspătului prefect, cunoscut lider social-democrat, se constituie ca un abuz şi o implicare politic interesată, ca şi folosirea poziţiei şi funcţiei administrative într-un domeniu în care nu are competenţe legale, altele decât cele de suport logistic.

Solicităm BEJ Dâmboviţa să ia act de acest abuz şi, pe cale de consecinţă, să comunice BESV să nu ţină cont de adresa circulară menţionată şi să procedeze conform Deciziei BEC nr. 100 D/29.10.2014.

Totodată, solicităm dlui prefect Ioan Marinescu să se abţină de la asemenea demersuri, fără legătură cu competenţele sale. Şi pentru a-l motiva în acest sens, îl informăm că am solicitat organelor de poliţie sancţionarea sa pentru încălcarea prevederilor art. 55, lit. m, în conformitate cu dispoziţiile art. 56, alin.  2, lit. a ale Legii 370/2004, cu amenda maximă prevăzută de art. 55, alin.1 al aceleiaşi legi, respectiv 10.000 de lei.

Comunicat Prefectura Dâmbovița

Având în vedere articolele apărute in presă în data de 16.11.2014, referitoare la aşa zisa circulară pe care Instituţia Prefectului – Judeţul Dâmboviţa ar fi transmis-o , facem următoarele precizări:

  1. Conform prevederilor Legii 370/2004 pentru Alegerea Preşedintelui României – Primarii au NUMAI obligaţia de a pune la dispoziţie preşedintilor secţiilor de votare copii dupa listele electorale permanente in 2 exemplare.
  2. Tabelele la care se refera art.9 alin. 1 si 2 din Legea 370/2004 au fost tiparite in regim centralizat la nivel national si puse la dispozitie presedintilor sectiilor de voatre odata cu buletinele de vot si celelalte materiale necesare desfasurarii in conditii legale a procesului electoral.
  3. Copiile dupa aceste tabele vor fi eliberate reprezentantilor formatiunilor politice la incheierea procesului electoral, conform prevederilor Deciziei nr. 100 D/ 29.10.2014 a Biroului Electoral Central.

Circulara nr. 9677/14.11.2014,  invocată in articolele de presă nu apartine  Institutiei Prefectului – Judetul Dambovita şi nici Biroului Electoral Judeţean.

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.