6 parlamentari de Dâmbovița au semnat denunțul pentru șantaj împotriva lui Traian Băsescu!

Denunt Mircea Geoana, Traian Basescu and Crin Antonescu at the final TV debate

S-a întâmplat acum 3 zile ca 176 de parlamentari, în frunte cu Victor Ponta și Liviu Dragnea, să înainteze Procurorului General al României un denunț privind săvârșirea de către numitul BASESCU TRAIAN a infractiunii de santaj, prevăzută si pedepsită de art. 207 din Codul Penal.

Documentul îl puteți parcurge integral AICI. Între altele, semnatarii spun așa:

Intr-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat in seara zilei 13.04.2014, in cadrul emisiunii “Jocuri de putere” realizata de Rares Bogdan, referindu-se la activitatea parlamentara a d-nei senator Firea Gabriela, in cadrul Comisiei Parlamentare de ancheta pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor din zona comunei Nana, jud. Calarasi a afirmat: „mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului ei unde este primar, ca s-ar putea sa nu-l gasesca intr-zi acasa daca…. Nu-i atenta…. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”, declaratie inregistrata la min. 01;47;50 din inregistrarea emisiunii.

 Afirmatia facuta in referire directa la activitatea de primar a sotului d-nei senator constituie un mijloc de constrangere a acesteia in scopul determinarii neindeplinirii atributiilor parlamentare care ii revin, ce sunt de natura sa lezeze interesele personale ale numitului Basescu Traian si ale familiei acestuia.

Ne aflam in prezenta savarsirii infractiunii de santaj consumata prin aceea ca amenintarea proferata public ca mijloc de insuflare a unei temeri si realizare a unei constrangeri morale serveste la determinarea impiedicarii actiunilor d-nei senator in folosul autorului exprimarilor in sensul art. 207 C.pen ce defineste elementele constitutive ale infractiunii de santaj.

Denunțul, ziceam la început, a fost semnat de 176 de parlamemntari. Între aceștia, îi regăsim și pe 6 dintre cei aleși în județul Dâmbovița: Radu Popa, Carmen Moldovan, Leonardo Badea, Sorin Roșca Stănescu, Valentin Calcan și Ionuț Săvoiu. Lipsesc, nu știm pentru ce motive, Rovana Plumb și Stanciu Zisu de la PSD, dar și Georgică Dumitru de la PC. Pentru restul (PNL, PDL, PMP) nu punem întrebări, situându-se de cealaltă parte a baricadei.

Autorii denunțului solicită cercetarea și trimiterea în judecată a lui Băsescu. Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.