Ponta și Dragnea dau startul alianțelor cu PPDD. Efectele deciziei în județul Dâmbovița

consilieri judeteni

Primii doi oameni din PSD, președintele Victor Ponta și executivul Liviu Dragnea, iau măsuri de ajustare a noii situații politice, după ce PNL și PDL s-au regăsit în prncipii și interese. Pentru a nu rămâne total descoperiți în teritoriu, social-democrații au deschis drumul alianțelor cu PPDD, prima întâlnire consumându-se ieri între Dragnea și Liviu Neagu, secretar general PPDD. Scopul e simplu: noua alianța PNL – PDL va răsturna majorități multe în județele patriei. Nu în toate, de unde și nevoia deschiderii frontului PSD – PPDD, pentru a bloca, acolo unde e cazul, asemenea intenții.

Liviu Dragnea: Vrem în toate județele și localitățile, unde se poate face lucrul ăsta, să facem majorității cu PPDD, în condițiile în care liberalii au hotărât să facă alianță cu PDL. Nu știu dacă o să o facă sau nu, dar vrem ca majoritățile să funcționeze în continuare și proiectele de dezvoltare ale comunităților locale asumate de primarii și președinții noștri să poată fi puse în aplicare.

Victor Ponta: Am discutat, în cadrul alianței de guvernare, faptul că, practic, în teritoriu, peste tot se schimbă majoritățile și cam în toate județele majoritatea va fi PNL – PDL. Acum, ce să fac, noi suntem cei care am adus atâția consilieri PNL, că era USL. Acum plătim faptul că am fost corecți atunci. O să încercăm, pe cât posibil, chiar și în opoziție, să nu fim singuri și putem, evident, să discutăm în teritoriu cu cei de la PPDD, pentru că ei mai sunt în consiliile județene.

Cazul CJ Dâmbovița

Cum nu se poate mai nimerit pentru pricepere, avem exemplul Consiliului Județean Dâmbovița și al majorității care-l guvernează. Sunt 35 de voturi în total, inclusiv cel al președintelui CJD. Vasile Moise („Deju”), membru al Partidei Romilor ales consilier pe lista PDL, votează alături de social democrați. Cătălin Olteanu (PC) a plecat la București, secretar de stat în Ministerul Economiei, și, până la urcarea unui nou consilier, forul județean stă în 34 de voturi împărțite, măcar la prima vedere, la jumătate:

 • PSD (13) + Vasile Moise (1) + PPDD (3) = 17
 • PDL (12) + PNL (5) = 17

Carevasăzică, alianța cu partidul lui Dan Diaconescu e vitală pentru menținerea unui echilibru în Consiliul Județean Dâmbovița. Fără cele 3 voturi ale PPDD, majoritatea trece la Volintiru și Vladu. Sigur, în condițiile date, cu împărțire perfect egală, proiectele controversate nu vor putea trece dacă fiecare parte se mobilizează la maximum. În realitate, însă, treaba asta e mai complicată decât pare și am avut săptămâna trecută un exemplu perfect, atunci când proiectul de constatare a încetării mandatului pentru Vasile Moise a picat la vot.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

7 Comentarii

 1. Remus Luca Pricop says:

  Partida Rromilor nu este un partid, este o simpla ASOCIATIE!
  In concluzie, domnul Moise este membru al PDL.

 2. Pingback: Continuă discuțiile despre o alianță PSD – PPDD. Apelul președintelui PSD Târgoviște către liderii și aleșii locali PPDD

 3. ce corect a fost ponta cu alianta usl sau respectat protocoalele la dambovita de nu sa mai putut e un mare mincinos

 4. enache lucian says:

  Ca urmare a aliantelor pe care Partida Romilor le-a facut la parlamentare PDL -ul a hotarat sa-i dea afara atat pe Vasile Moise (Deju) vacantandu-i postul de consilier judetean cat si pe Tudorica Raducanu vacantandu-i postul de consilier municipal.
  In aceasta situatie alianta de dreapta PDL + PNL ar avea 11 voturi.adica majoritate simpla la mnicipiu. La consiliul judetean situatia este la fel de interesanta in clipa de fata postul de consilier al PC (lista USL) este vacant urmatorul pe lista este Dragos Paraschiv candidat liberal.In situatia respectarii legii consiliul ar avea urmatoarea structura PDL (12) + PNL (6) si majoritatea simpla este asigurata pentru alianta de dreapta.In situatia eliminarii lui Vasile Moise alianta de dreapta ar avea 13 + 6 adica 19. Pe o negociere cu PPDD -ul se poate obtine 22 de voturi ceea ce insemna o majoritate calificata pentru dreapta.

 5. serviceman says:

  astia de la psd nu sunt usa de biserica, clar, dar sa vezi cum se coalizeaza niste tradatori de alianta cu niste lepre taietoare de salarii si pensii, deja e prea mult… oricum, pt. pnlul asta tradator, regruparea lor cu basistii este aparent punctul lor tare (”suntem mai multi, deci avem sanse mai mari”) dar in realitate e calcaiul lui Ahile, caci asocierea cu odiosii care au distrus tara asta intre 2009-2012 (nu am uitat!) si tradarea lor va determina infrangerea lor electorala in alegerile prezidentiale si disparitia lor ca entitate consacrata pe esichierul politic… basisti mai mult sau mai putin deghizati in ”marea alianta de dreapta”, nu va iluzionati, veti fi invinsi si voi, si omul pe care il (l-ati) slujiti (slujit) cu sarg..

 6. Pingback: Adrian Țuțuianu, precizări despre cum și cu cine va negocia asigurarea majorității în CJD!

 7. BARLEA AURICA says:

  NU DOMNUL PONTA ESTE MINCINOS CI PNL ,A FOST CEL CARE A PROFITAT ,,,,,PSD afost tradat de pnl ,este mai bine sau scapat de hoti ,iar daca romani sau trezit isi vor da seama cat de mizerabile sunt aCESTE PARTIDE PD/ PNL SUNT HOTI CARE SUNT LA GUVERNARE DIN ACESTE DOUA PARTIDE PNL PD ,,E PACAT CA PRESEDINTELE A ALES ACEASTA VARIANTA DACA NU ESTE HOT CA EI , EL TREBUIE SA FIE INDEPENDENT ACEASTA E LEGEA DACA NU ESTE INDEPENDENT ,VA TREBUI SA SE CEARA DEMISIA ….ROMANI NU LASATI HOTI LA GUVERNARE PD–PNL .

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.