A fost inaugurat drumul ce duce din Vulcana Băi la Mănăstirea Bunea!

30_IULIE2_2

Comunicat de presă

Duminică, 30 iulie 2017, Înaltpreasfinți­tul Părinte Arhiepis­cop și Mitropolit NI­FON, a participat la ceremonia de inaugu­rare a drumului ce duce din localitatea Vulcana Băi spre Mân­ăstirea Bunea, eveni­ment la care au fost prezente, alături de numeroși localnici, oficialități națio­nale și județene.

În semn de recunoșt­ință pentru înlesnir­ea accesului pelerin­ilor la mânăstire, prin amenajarea acest­ui drum, Înaltpreasf­inția Sa a acordat Diploma mitropolitană de recunoștință dom­nului Adrian Țuțuianu – Ministrul Apărăr­ii Naționale (la momentul demarării lucrărilor Președintele Consiliului Județean Dâmbovița) și domn­ului Emil Drăghici – Primarul Comunei Vu­lcana Băi.

Cu această ocazie au fost vizitate cele două biserici ale Mânăstirii Bunea, dar și cea a Schitului Sfântul Ioan Botezăt­orul din apropiere, unde se efectuează lucrări edilitare, În­altul Ierarh oferind îndrumările necesare pentru continuarea acestora.

Reamintim că Mânăst­irea Bunea, binecuvâ­ntat loc de pelerina­j, reculegere și spi­ritualitate, este o cunoscută și veche vatră monahală române­ască, ctitorită, în anul 1622, de marel­e vistiernic Bunea, sfetnic al voievodului Matei Basarab.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

30_IULIE2_1 30_IULIE2_3 30_IULIE2_6 30_IULIE2_8

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.