A fost lansat studiul de prefezabilitate pentru inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște / detalii

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a organizat astăzi, o conferință de presă de lansare a studiului de prefezabilitate pentru inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște. Au fost prezenți primarii municipiului Târgoviște și ai comunelor Aninoasa, Doicești, Dragomirești, Șotânga și Ulmi, precum și parlamentarii Carmen Holban, Ionuț Vulpescu, Titus Corlățean, Marian Țachianu, Radu Popa.

Corneliu Ștefan:

Așa cum am promis săptămâna trecută, astăzi este un moment istoric pentru județul Dâmbovița – lansăm studiul de prefezabilitate al centurii ocolitoare a municipiului Târgoviște, inelul 2, un drum de legătură pentru creșterea accesabilității în zona urbană a municipiului Târgoviște. Este cel mai amplu proiect de dezvoltare a județului Dâmbovița.

Potrivit estimărilor de la acest moment, investiția va avea o valoare de peste 750 milioane lei. Finanțarea proiectului va veni din bani europeni – POIM Transporturi, cu o cofinanțare din partea CJD. Potrivit președintelui CJD, până sfârșitul acestui an va fi gata studiul de fezabilitate, urmând, în 2022, lansarea licitației pentru proiect tehnic și execuție lucrări.

Câteva detalii:

  • lungimea inelului de centură – 15,22 km;
  • 2 pe sens, fiecare bandă de 3,5 m;
  • 5 intersecții amenajate cu sensuri giratorii;
  • turbo-girație la intersecția cu DN 71, în comuna Aninoasa;
  • 9 pasaje rutiere;
  • 3 poduri.

Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:

Inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște va reprezenta, într-adevăr, centura municipiului în condițiile în care primul inel s-a transformat așa, într-un drum intern pe parcursul timpului. Cred că este unul dintre cele mai importante proiecte care au putut fi, vreodată, implementate în județul Dâmbovița, de o importanță vitală pentru municipiul Târgoviște și pentru celelalte localități.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.