A fost semnat contractul de execuție pentru reabilitarea și extinderea UPU din cadrul Spitalului de Urgență Târgoviște

Anunțul a fost făcut, astăzi, de către președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan. Valoarea totală a lucrărilor este de peste 8 milioane lei, cu termen de finalizare – decembrie 2023. Proiectul prevede un tronson nou de clădire (pentru urgențele vitale), precum și modernizarea spațiilor destinate urgențelor nonvitale și pediatrice.

Corneliu Ștefan:

Prin acest proiect, dâmbovițenii vor beneficia de cele mai bune condiții de prim ajutor, dar vom și crește calitatea actului medical. De asemenea, această extindere va asigura servicii care lipsesc din sistemul de urgențe al spitalului și va separa cazurile nonvitale de cele vitale, fapt care este de un real ajutor pentru medicii celui mai important spital din județul nostru.

Vom achiziționa și aparatură și dotări de ultimă generație din care enumăr doar o parte din acestea: 10 monitoare de funcții vitale; 4 defibrilatoare; 4 electrocardiografe; 1 aparat de radiologie digitală; 1 sistem de perfuzie sub presiune; 2 truse instrumentar chirurgical; 2 aspiratoare secreții; 2 injectomate cu infuzomate; 1 ventilator portabil; 1 stație centrală de monitorizare; 1 ecograf staționar; 1 monitor triaj cu manșete de diferite mărimi (pentru urgențele pediatrice); mobilier pentru spațiile de așteptare; tărgi transport pacienți.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.