Academicianul Octavian Popescu, întâlnire de lucru cu administrația județului pe tema apei de la Pucioasa!

academicianul octavian popescu

De la stânga: Adrian Dumitru – vicepreședinte CJD, Alexandru Oprea – director Compania de Apă și Octavian Popescu – director Institutul de Biologie

S-a întâmplat astăzi, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, o întâlnire de lucru la care a fost invitat, alături de reprezentanții CJD, Prefecturii Dâmbovița, Direcției de Sănătate Publică și Companiei de Apă, academicianul Octavian Popescu, directorul Institutului de Biologie București, din cadrul Academiei Române.

Întâlnirea a fost inițiată de directorul Companiei de Apă Târgoviște – Dâmbovița, Alexandru Oprea, în sensul de a lămuri (încă o dată) opinia publică asupra măsurilor acționate în perioada sistării alimentării cu apă la Pucioasa și comunele din jur.

Cu autoritatea forului pe care îl reprezintă, academicianul Popescu a întărit faptul că toate deciziile luate de Compania de Apă din momentul semnalării încărcăturii cu bacteria clostridium perfringens (hiperclorinare, sistarea furnizării și prelevarea continuă de probe, identificarea cauzei) au fost corecte și conforme situației de criză.

S-a vorbit și despre soluții de viitor, inclusiv despre o eventuală schimbare a prizei de captare din lacul de la Pucioasa (dificil de pus în practică) și despre cea mai probabilă rezolvare definitivă a situației – alimentarea din izvoarele montane de la Gâlma – Rătei.

Alexandru Oprea: Gândim la soluții alternative de alimentare cu apă, dar aceste soluții nu vin peste noapte. O conductă care să capteze de la acele puțuri pe care le-am forat la Rătei, să capteze puțul suplimentar pe care noi, Compania, îl avem în exploatare și să capteze bună parte din cei 400 mc/s care se deversează în râul Ialomița tebuie găsită. Și spun eu că aia va fi o investiție de câteva milioane de euro în perioada următoare.

În prezent, se derulează proiectul Reabilitare conductă de aducţiune apă pe traseul comuna Moroeni – comuna Moţăieni – oraşul Fieni şi reabilitare reţea distributie apă în oraşul Fieni, judeţul Dâmboviţa”, destinat să ofere alimentare cu apă din izvoarele montane. Obiectivul se derulează prin Compania Națională de Investiții. Există temeri, însă, că soluția tehnică adoptată, material pavsin, nu este una care să reziste pe termen lung.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Un Comentariu

  1. VLAD TEPES says:

    Ce incearca astia sa faca ? Cine se scuza se acuza ! Le cam este frica astora de la APA ,sper sa vina potopul si sa-i stearga cumva ,sa scapam de gargaragii si de politrucii de la Apa (consilieri ,director general ,director general adjunct ,jurista lui Tutuianu -directoare de dezvoltare -mare tie gradina Doamne!

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.