Adrian Țuțuianu a fost ales președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia!

CpDR (1)

S-a întâmplat astăzi, 27 iulie, la Potlogi, ședința extraordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia.

Din cele 6 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi, unul a avut în vedere alegerea președintelui și vicepreședintelui CpDR pentru următoarea sesiune. În urma alegerilor, șeful CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a fost ales președintele forului, iar președintele CJ Argeș, Dan Manu, a fost ales vicepreședinte.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, care este constituit şi funcţionează pe principii parteneriale la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud Muntenia, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională. CpDR Sud Muntenia este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui judeţ din regiunea noastră (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: preşedintele consiliului judeţean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orăşeneşti, reprezentantul consiliilor locale comunale. Dâmbovița este reprezentată de Adrian Țuțuianu (președinte CJD), Cristian Stan (primarul municipiului Târgoviște), Constantin Ana (primarul orașului Pucioasa) și Constantin Stroe (primarul comunei Șotânga).

Consiliul alege un preşedinte şi un vicepreşedinte, care nu pot fi reprezentanţi ai aceluiaşi judeţ iar aceste funcţii sunt îndeplinite, prin rotaţie, pentru câte un mandat de un an, de către președinții consiliilor judeţene.

Adrian Țuțuianu: Eu cred că cea mai importantă problemă a mandatului meu este legată de depunerea proiectelor în vederea finanțării și de analiză a lor în termenlul cel mai scurt. Vom încerca să recuperăm cât putem din timpul care este pierdut, cu implicarea, evident consistentă, a salariaților din cadrul Agenției. Sunt 161 de salariați, am discutat astăzi dacă suntem pregătiți să evaluăm rapid și să încheiem contracte de finanțare. Răspunsul a fost că suntem pregătiți și ne vom pregăti în continuare, în așa fel încât perioada de la depunere până la evaluare, încheiere contract de finanțare, să fie cât mai mult redusă.

Ședința CpDR Sud-Muntenia de la Potlogi a avut și 3 informări referitoare la:

  • Situaţia la zi a implementării Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 în regiunea Sud Muntenia
  • Stadiul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 în regiunea Sud Muntenia
  • Situaţia la zi a implementării Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007 – 2013.

Onoare muncii!

CpDR (2) CpDR (3)

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.