Adrian Țuțuianu: Directorul SRI și ministrul de Interne, chemați la audieri! 4 întrebări pentru Hellvig!

adrian tutuianu 6

Președintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, Adrian Țuțuianu, a anunțat astăzi că directorul Serviciului – Eduard Hellvig și ministrul de Interne – Carmen Dan vor fi audiați miercuri, 8 februarie, în Parlament. Convocarea celor 2 vine în contextul incidentelor de la protestul din București din 1 februarie.

În acest sens, Adrian Țuțuianu a precizat că i-a fost transmisă lui Hellvig o scrisoare cu 4 întrebări:

Azi dimineață, i-am adresat domnului Eduard Hellvig o scrisoare, care are următorul conținut: În legătură cu informațiile care apărut în spațiul public, referitoare la informările SRI privind protestele din 1 februarie 2017 și afirmațiile ministrului MAI, Carmen Daniel Dan, făcute în conferința de presă susținută joi 2 februarie, la sediul MAI, în conformitate cu dispozițiile art. 5 , alin. 7 din Hotărârea Parlamentului nr. 30/1993 privind organizarea și funcționarea Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI, vă solicităm o informare din care să rezulte următoarele:

  1. Ce informații au fost comunicate către MAI? Care au fost căile de transmitere și cine au fost destinatarii acestora?
  2. Dacă beneficiarii legali, respectiv președintele României, primul ministru, ministrul de Interne, primarul general al Capitalei au fost informați cu privire la aceste evenimente, în conformitate cu dispozițiile art. 11 din Legea 51/1991 privind securitatea națională a României?
  3. Dacă au fost înregistrate amenințări la adresa securității naționale, prin acțiunile violente, respectiv dacă au fost identificate activități care urmăresc slăbirea puterii de stat sau care au ca scop înlăturarea prin forță a instituțiilor democratice ale statului?
  4. În ce măsură asemenea activități fac obiectul preocupărilor Direcției generale pentru apăraea Constituției?

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.