Adrian Țuțuianu, după redeschiderea Curții Domnești: Îi lansez și o provocare președintelui CJD / „Drumul Capitalelor”

În cadrul Zilelor Județului Dâmbovița a avut loc și evenimentul de redeschidere a Curții Domnești de la Târgoviște, în urma finalizării proiectului european care a vizat lucrări de restaurare, conservare și punere în valoare a 4 obiective: ruinele bisericii-paraclis, Turnul Chindiei, Biserica Mica Domnească „Sf. Vineri” și Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului”.

Pe subiect, fostul președinte al Consiliului Județean – Adrian Țuțuianu, cel în mandatul căruia a fost depus proiectul pentru finanțare, a vorbit despre creșterea capacității de atragere de turiști și, totodată, i-a aruncat și o provocare actualului președinte, Corneliu Ștefan:

Redeschiderea Curții Domnești de la Târgoviște
Îi mulțumesc președintelui CJD, Corneliu Ștefan, pentru invitație. N-am fost prezent, ca să nu le stric poza unora care acum văd și ei Turnul Chindiei și se poartă ca și cum l-ar fi construit 
.
Dar mă bucur pentru finalizarea proiectului și redeschiderea Ansamblului Monumental, după lucrările de restaurare și conservare a celor 4 obiective majore: ruinele bisericii-paraclis, Turnul Chindiei, Biserica Mica Domnească „Sf. Vineri” și Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului”. E un proiect la care am ținut mult, proiect pe care l-am pregătit și l-am depus pe exercițiul financiar european POR 2014-2020, proiect care va oferi un atu important pentru județul Dâmbovița în competiția turistică națională.
Îi lansez și o provocare președintelui CJD: să preia ideea și să pună în aplicare un proiect mai vechi: Drumul Capitalelor / București – Târgoviște – Câmpulung – Curtea de Argeș. Ar însemna o șansă extraordinară de fructificare, în plus, a investițiilor de la Curtea Domnească și ar face oferta turistică mult mai atractivă.
Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.